În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Bihor s-a decis ca viitoarea ediție a Ligii a IV-a să se desfășoare după un format care va cuprinde două serii a câte nouă echipe.

Cu acest prilej, Comitetul Executiv al AJF Bihor a decis cu unanimitate de voturi ca seriile să aibă următoarea componență:

Seria 1 - CS Diosig, Vulturii Săcueni, ACS Oşorhei, Foresta Tileagd, Crişul Aleşd, Unirea Valea lui Mihai, CS Vadu Crişului, Slovan Valea Cerului și Voinţa Cheresig

Seria 2 - Bihorul Beiuş, CSO Ştei, Olimpia Salonta, FC Universitatea Oradea, Club Atletic Oradea, Unirea Roşia, Viitorul Dobreşti, Victoria Avram Iancu și Izvorul Cociuba.

Sezonul regulat  al campionatului Ligii a IV-a va debuta pe 26 august, anul curent, și se va încheia pe 10 decembrie 2023. „Se va juca un tur preliminar în sistem tur-retur, urmat de un playoff cu 8 echipe (primele patru clasate din fiecare serie care vor porni de la zero) şi playout (pe două serii, cu menţinerea punctajului acumulat la finalul primului tur). În caz că există posibilitatea ca echipele să termine la egalitate de puncte, în ultimele două etape din sezonul regular şi din playoff şi playout, respectivele formaţii vor juca în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră. La finalul sezonului echipele din playoff şi primele trei clasate din playout, alături de două echipe promovate din Liga a 5-a vor alcătui o singură serie de 16 echipe. Vor retrograda ultimele două clasate din fiecare serie playout. În sezonul 2024-2025, echipele din Liga a 4-a vor avea nevoie de două echipe de juniori.”, transmite AJF Bihor.

Termene clare pentru depunerea CIS

Pentru că în sezonul competițional trecut au existat câteva neclarități în ceea ce privește termenul de depunere a Certificatului de Identitate Sportivă, de această dată AJF Bihor a transmis cu precizie până când cluburile pot face acest demers. „Echipele calificate în playoff ul Ligii a 4-a sezonul 2023-2024 - data limită pentru depunerea CIS-ului la AJF Bihor, 31.12.2023, pentru toţi ceilalţi membrii - data limită pentru depunerea la AJF Bihor, 30.06.2024. Tot până în data de 31.12.2023, echipele calificate în playoff-ul Ligii a 4-a vor prezenta dovada plăţii taxei de garanţie de 5000 lei”, mai informează AJF Bihor.