Asociația Județeană de Fotbal Bihor a dat publicității un comunicat prin care se aduce la cunoștință faptul că arbitrul internațional Octavian Șovre a încălcat Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Activității Arbitrilor de Fotbal (RODAAF) fiind reclamat în acest sens la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF.

Comunicatul transmis de către AJF Bihor informează iubitorii fotbalului despre activitatea arbitrului Octavian Șovre care vine în contradicție directă cu RODAAF. Fostul președinte CJA Bihor a dat în judecată conducerile AJF Bihor, CJA Bihor, dar și pe oficiali din cadrul Campionatului Județean de fotbal Bihor cu scopul de a decredibiliza persoanele care se află în fruntea fotbalului bihorean în acest moment, se arată în informarea trimisă de către AJF Bihor. Evident că orice parte care se consideră nedreptățită are posibilitatea să cheme în instanță pe cei pe care-i consideră vinovați. Problema, din punctul de vedere al AJF Bihor, este că toate aceste acțiuni ale arbitrului Octavian Șovre au fost declarate, definitiv și irevocabil, ca fiind nefondate și neîntemeiate. În acest sens, AJF Bihor a sesizat comisiile jurisdicționale ale FRF. „AJF Bihor a trimis spre analiză Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF o sesizare cu privire la încălcarea RODAAF de către arbitrul de categoria I, Șovre Octavian (fost preşedinte a CJA Bihor în anul 2016). Acesta a încălcat art.133 din RODAAF prin promovarea unei cereri de chemare în judecată, plângeri ori sesizări în faţa unui organ jurisdicţional investit cu autoritate din partea statului român, în măsura în care cererea, plângerea sau sesizarea a fost respinsă ca nefondată, neîntemeiată sau cu orice altă motivare din care să rezulte că aspectele sesizate nu sunt dovedite. Decizia definitivă şi irevocabilă a fost pronunţată de Curtea de Apel Oradea în data de 28.01.2020”, se arată în comunicatul AJF Bihor.

Persoană indezirabilă

În prealabil, conducerea fotbalului bihorean l-a declarat „persoană indezirabilă” pe Octivian Șovre în baza acelorași argumente. „Octavian Şovre a fost declarat persoană indezirabilă în fotbalul şi arbitrajul bihorean prin decizii ale Comitetului Executiv al AJF/CJA Bihor , din cauza faptului că acţiunile sale au fost îndreptate nu doar împotriva preşedinţilor şi conducerii AJF, respectiv CJA Bihor, ci şi împotriva arbitrilor, ori conducătorilor cluburilor afiliate, cu scopul de a îngreuna activitatea şi de a decredibiliza fotbalul bihorean, în mod constant”, se mai arată în comunicatul AJF Bihor.

S-a așteptat hotărârea definitivă

În încheiere, AJF Bihor menționează faptul că, până în acest moment, nu a fost dat publicității niciun fel de comunicat pe această temă, deoarece s-a așteptat, cum era și firesc, deciziile definitive ale instanțelor de judecată cu privire le neregulile semnalate de către unul dintre cei mai buni arbitri asistenți din România. „Până la finalizarea definitivă a cazului, AJF Bihor a adoptat o politică defensivă şi neconflictuală, concentrându-şi eforturile în a asigura bunul mers al activităţii fotbalistice judeţene. Odată, însă, cu publicarea sentinţei definitive şi irevocabile, membrii afiliaţi, dar şi cei implicaţi în fotbalul judeţean este necesar să afle adevărul despre demersurile arbitrului Octavian Şovre”, se mai precizează în comunicatul AJF Bihor.