Cotată cu prima şansă la victorie, echipa orădeană a obţinut doar un rezultat de egalitate în deplasarea de la Brăila. Astfel, la capătul unei partide contând pentru etapa a 23-a din Liga a II-a, Dacia Unirea Brăila şi Luceafărul s-au anulat reciproc, scor 1-1 (1-0).

 

Etapa a 23-a ar fi trebuit să se dispute la începutul acestei luni (2-3 martie) dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, ea a fost amânată. Astfel, orădenii au fost nevoiţi să lege această deplasare de cea pe care o au la sfârşitul săptămânii în fieful Academicii Clinceni pentru a nu efectua două drumuri extrem de lungi. Fără victorie în acest an, dar şi fără rezultat de egalitate în ultimele 5 partide, brăilenii îşi jucau una dintre ultimele cărţi ale salvării de la retrogradare. Având în faţă o formaţie care, la rândul ei, nu pune preţ pe punctul dat la remiză (luceferii fiind fără rezultat de egalitate în ultimele patru partide), gazdele n-au reuşit să răpună echipa pregătită de Cristian Lupuţ. Cu o primă repriză în care nu s-au consemnat multe faze de poartă şi cu a doua puternic influenţată de terenul mocirlos, bihorenii au izbutit să obţină doar un rezultat de galitate în faţa unei formaţii care îi era la îndemână.

 

Încă un gol marcat de un fundaş central

Prima şansă a aparţinut gazdelor, în minutul 8, atunci când Anghelina a şutat la firul ierbii de la 25 de metri, dar Goia a reţinut fără probleme. Peste două minute a venit rândul golgheterului Vlad Rusu să aibă o oportunitate, dar şutul său din careu, uşor lateral-dreapta, a fost parat fără emoţii de către portarul gazdelor. Scorul a fost deschis în minutul 44 de către brăileni, care au punctat prin Marian Anghelina. Acesta a finalizat o acţiune prelungită de atac cu un trasor de la 22 de metri la rădăcina barei. Golul egalizator a venit în minutul 60, atunci când fundaşul central Cristian Oros a marcat din 4 metri după o recentrare a lui Vlad Rusu. În continuare, în special din cauza terenului prost, jocul a devenit anost, cu multe execuţii greşite. Cu toate acestea, gazdele, complet nemeritat, ar fi putut da lovitura pe final atunci când un jucător din echipa de pe Dunăre a scăpat singur spre poarta lui Goia, dar a ratat şutul de la 20 de metri. Aşadar, un rezultat totuşi nemeritat după aspectul jocului pentru bihoreni care s-au aflat la conducerea acestuia o bună parte din timp. Totuşi terenul aflat sub orice critică a nivelat valorile după cum a recunoscut fair-play, la final, Alin Pânzaru, antrenorul Daciei. Echipa pregătită de Cristi Lupuţ n-a putut să-şi ia revanşa după eşecul 4-3 suferit în turul campionatului, înfrângere care a fost aproape să ducă la dispariţia Luceafărului. În runda viitoare, bihorenii vor evolua sâmbătă, de la ora 11.00, tot în deplasare, cu Academica Clinceni, a patra clasată.

Luceafărul: Goia - Balea, Oros, Tînc, Ban (46 Al. Dulca) - Feher (cpt.), Ţegle - V. Pop (63 Rocha), Antohi (88 Neacşa), Trif - V. Rusu.

Antrenor: Cristian Lupuţ.

Dacia Unirea: Botaş - Gîţ, Stănciulescu, Ghiocel, Al. Nicola - Alin Manea (70 Cubleşan), Anghelina, M. Dima, Vitan (68 Niţă) - Al. Pop, Banyoi (61 Dushkaj).

Antrenor: Alin Pânzaru.