Unele dintre cele mai intersante știri fotbalistice ale sfârșitului de săptămână sunt cele cu privire la incapacitatea conducătorilor Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București” de a privatiza secția de fotbal și noua revoluție din lotul echipei Minaur Baia Mare care a dat afară 11 jucători.

 

Roș-albaștrii din Capitală, demersuri pentru revenirea în Liga I

Condițiile de promovare pe prima scenă a fotbalului românesc sunt foarte clare, una dintre acestea prevăzând obligativitatea finanțării private pentru toate echipele care evoluează în Liga I. CSA Steaua cunoaște în mod evident această obligativitate și, pentru că, foarte probabil, este incapabilă să găsească un investitor privat pentru a prelua echipa de fotbal, face demersuri pentru modificarea Legii Sportului și a Regulamentului FRF. Deși informația oferită de liga2.propsort.ro spune că Steaua București a făcut o adresă către Ministerul Tineretului și Sportului pe 5 august 2021, aceasta a devenit publică abia acum la aproape jumătate de an distanță. Demersul comandantului clubului, colonelul Răzvan Bichir, vine ca urmare a unui răspuns primit de către Asociația Steliștilor 1947 de la UEFA în care s-ar specifica că forul european nu are în regulament prevederea conform căreia cluburile de drept public nu au voie să participe în competițiile continentale. CSA Steaua București a pubicat următorul comunicat, referitor la secția de fotbal: „În urma materialelor referitoare la răspunsul oferit de UEFA asociației suporterilor (AS 47), dar și a numeroaselor solicitări, privind un punct de vedere, primite pe adresa oficială de contact a clubului, dorim să îi informăm pe toți susținătorii echipei Steaua București, că în data de 05.08.2021, a fost trimisă către Ministerul Sportului o adresă cu propuneri privind modificarea și completarea Legii Educației și Sportului, numărul 69/2000, mai exact a articolului 31. Cu această ocazie ținem să-i asigurăm pe toți iubitorii culorilor roș-albastre, că la nivelul clubului nostru se fac toate demersurile necesare, pentru ca echipa de fotbal Steaua București să revină pe prima scenă a fotbalului românesc. Împreună suntem mai puternici! Aici e Steaua București!”.

Preferă să rămână conectați la banul public...

Până la această oră CSA Steaua nu a primit niciun răspuns de la MTS și este puțin probabil ca aceasta să difere de cel pe care FC Argeș l-a primit atunci când a solicitat același lucru. Clubul piteștean și-a schimbat forma juridică, profitând de portițe din regulament care i-au permis să devină Campionii FC Argeș, și doar după aceea a putut promova în Liga 1. Așadar conducerea CSA Steaua preferă să facă astfel de demersuri pentru a păstra o echipă finanțată cu sume exorbitante de la bugetul de stat decât să caute cu adevărat un investitor privat. Dezamăgitor acest demers care ne arată că există astfel de oameni în fruntea Clubului Sportiv al Armatei care nu vor să se deconecteze de la conducta cu bani publici.

Mianur a dat afară 11 jucători!

Cealaltă știre interesantă a finalului de săptămână este cu privire la Minaur Baia Mare, adversara celor două echipe bihorene, CA Oradea și Lotus Băile Felix, din fruntea Seriei 10 a Ligii a III-a. Dezamăgiți de parcursul echipei din prima parte a campionatului, conducerea tehnică și cea administrativă au decis să se despartă de nu mai puțin de 11 jucători în această pauză de iarnă. Au mai fost dați afară preparatorul fizic și maseurul, semn că staff-ul administrativ nu a fost deloc mulțumit de cum au arătat galben-albaștrii în sezonul de toamnă. Toate aceste modificări au fost făcute în ciuda faptului că băimărenii ocupă o poziție fruntașă, locul al doilea, la doar două puncte în spatele liderului CA Oradea. Nu este pentru prima dată când cei de la Minaur recurg la o asemenea măsură semn că nemulțumirea cu privire la raportul investiții/ performanță este uriașă. La capitolul veniri nu există noutăți. Minaur Baia Mare poartă negocieri cu cinci fotbaliști, iar cu trei dintre ei negocierile sunt avansate, informează Baia Mare Sport. Prima adversară a maramureșenilor din 2022 va fi echipa bihoreană Lotus Băile Felix, a 4 clasată în serie. Partida se va desfășura vineri, 11 martie, pe terenul din Sânmartin.