Vicecampioana României la polo dispută astăzi, de la ora 08.30, primul joc din cadrul turneului final al Cupei României care se va desfăşura în Bazinul Steaua din Capitală. Cum, foarte probabil, orădenii se vor califica în semifinale, acolo, echipa pregătită de Dorin Costrăş va da peste câştigătoarea jocului dintre Dinamo şi Rapid Bucureşti.

Dominaţia bucureştenilor de la Steaua durează de 5 ani, iar CSM Oradea îşi propune să întrerupă această supremaţie. Aceasta este dorinţa întregii echipe precum şi a staff-ului tehnic care, prin „principalul” Dorin Costrăş îşi păstrează o doză de realism. Antrenorul recunoaşte că are sub mână o echipă tânără extrem de valoroasă care, din cauza vârstei, are fluctuaţii în evoluţii. Din acest motiv tehnicianul este de părere că obiectivul cel mai realist în acest moment este disputarea finalei şi, dacă va fi posibil, în funcţie de forma de moment, câştigarea acesteia. Misiunea va fi extrem de dificilă precum a fost şi cea a baschetbaliştilor deoarece competiţia se desfăşoară în fieful campioanei. Formaţia orădeană este calificată în semifinalele LEN Euro Cup unde va întâlni echipa italiană CC Ortigia iar această performanţă vorbeşte despre valoarea tinerilor poloişti orădeni. În acest context este de aşteptat ca băieţii pregătiţi de către Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu să încerce surpriya în bazinul campioanei.

Evenimentul, care se va desfăşura astăzi şi mâine în Batinul Steaua, va aduna la start 7 din cele 8 echipe din Siperliga Naţională. Singura formaţie care a refuzat să participe este AMEFA Arad, iar din acest motiv campioana va juca direct în semifinale. Se va juca în sistem direct eliminatoriu, cu sferturi de finală, semifinale şi finală.

 

Programul de desfăşurare a competiţiei:

ASTĂZI

Ora 08:30, CSM Oradea - Poli Cluj-Napoca (A)

Ora 10:00, Dinamo București - Rapid București (B)

Ora 11:30, CSM Corona Brașov - Sportul Studențesc (C)

Ora 17:00, Meci pentru locurile 5-7

Ora 18:30, Semifinala 1 – Învingătoare A - Învingătoare B

Ora 20:00, Semifinala 2 – Steaua București - Învingătoare C

 

MÂINE

Ora 16:30, Meci pentru locurile 5-6

Ora 18:00, Finala mică

Ora 20:00, Finala

Ora 21:15, Festivitatea de premiere