Pe parcursul săptămânii trecute, la Sighetu Marmației, a avut loc Cupa României la box pentru seniori, competiție la care CS Basti Box a avut trei reprezentanți. Dintre aceștia, Marian Onuță și Mark Csiszer au reușit să se întoarcă acasă având la piept medaliile de bronz și argint.

 

„Siguranța sportivului este primordială”

Cei trei reprezentanți ai CS Basti Box Salonta au fost: Onuță Marian, la categoria de greutate 67 kg, Sovrea Horațiu, la 80 kg, și Csiszer Mark, la + 92 kg. Sportivii au fost însoțiți la competiția de la Sighetu Marmației de către antrenorul Sebastian Silaghi. Cel mai important rezultat i-a aparținut lui Mark Csiszer, la categoria + 92 kg în cadrul căreia s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului obținând astfel medalia de argint la Cupa României. Din păcate însă pugilistul nu a avut șansa să lupte pentru medalia de aur din cauza unei accidentări. „Siguranța sportivului este primordială, iar în urma întinderii de ligamente suferită de către Mark , acesta nu a primit avizul medicului pentru susținerea finalei”, a transmis Sebastian Silaghi, antrenorul sportivului. A doua performanță reușită de către un pugilist legitimat la CS Basti Box i-a aparținut lui Marian Onuță, acesta clasându-se pe a treia treaptă a podiumului în cadrul categoriei de greutate 67 kg. Marian a pierdut în semifinale fiind învins la puncte de către Tiu Doruleț, de la Dinamo București.

„Am demonstrat integritate și corectitudine”

Tot la întrecerea de la Sighetu Marmației a fost prezent și un alt salontan. Federația Română de Box l-a delegat pentru a arbitra la această competiție pe arbitrul internațional Bara Raul, originar din Salonta, acesta declarând la final: „În calitate de arbitru participant la Cupa României de box pentru seniori pot afirma cu mândrie că echipa noastră de arbitraj a excelat în toate aspectele. Sub conducerea perfectă a liderilor echipei am demonstrat integritate și corectitudine în toate deciziile noastre. Am reprezentat cu demnitate valorile sportului și am contribuit la desfășurarea unui eveniment de înaltă clasă asigurându-ne că fiecare meci a fost supervizat cu profesionalism și imparțialitate”.

O nouă convocare la lotul național

Într-o altă ordine de idei, pe adresa clubului salontan a sosit o nouă convocare la lotul național pentru un sportiv legitimat la Basti Box. Este vorba despre Darius Stegari, pugilist care, în perioada 27 martie - 8 aprilie și 15 aprilie - 3 mai, anul curent, urmează să ia parte la două stagii de pregătire centralizată care se vor desfășura în localitatea Călărași. Acestea fac parte din planul de pregătire pentru Campionatul European de juniori ce se va desfășura în acest an. Federația avertizează că dacă sportivul nu se va prezenta în cantonament fără un motiv întemeiat, acesta nu va mai fi convocat la nicio acțiune a lotului național pe tot parcursul anului 2024.