Sportivii secției de kempo din cadrul Clubului Sportiv Crişul Oradea (director Pető Dalma Csilla) au participat la sfârșitul săptămânii trecute la Cupa României de semi-kempo şi full-kempo, întrecere organizată în Capitală de către Federaţia Română de Kempo.

Delegaţia orădeană a fost condusă la această competiție de către antrenorul Tulkos Rómeó, instructorul Magyar Zsolt şi preparatorul fizic Ionuț Florin Lupaş. Proba de semi-kempo a fost destinată tuturor categoriilor de vârstă (copii, juniori şi seniori), iar cea de full-kempo, pentru juniori de 16-18 ani şi seniori. Reprezentanții CS Crișul au reușit în proba de semi-kempo o clasare pe locul I, 3 pe locul al doilea și 5 pe locul al treilea, după cum urmează: locul I – Mihuţa Karina - jun. fem -60 kg; locul al II-lea - Murguly Mihai - jun.-65 Kg, Josziv Antonio - jun.-55 kg, Barbu Sebastian 12-14 ani/-85 Kg; locul al III-lea - Creţu Laura - jun. fem.-60 kg, Lázár Alexandra - jun. fem.-75 kg, Maier Mark - jun.-90 kg, Gavriluţ Rareş - jun.-95 kg şi Paşcu Nicolae - seniori +95 kg. Rezultate Full-kempo: locul I - Paşcu Nicolae - senior +95 kg şi Gavriluţ Rareş - jun.-95 kg; locul al II-lea - Mihuţa Karina - jun. fem.60 kg (concurând la o categorie de vârstă superioară) şi Lázár Alexandra - jun. fem.-75 kg; locul al III-lea - Josziv Antonio-jun.-55 Kg (concurând la o categorie de vârstă superioară). Au mai participat dar fără a obține rezultate deosebite următorii sportivi: Irimuş Patrick, Matica Elena, Fodor Annamaria și Balogh Roland.

„O competiție foarte grea”

„A fost o competiţie grea, pot spune chiar foarte grea! Împreună cu instructorul Magyar Zsolt am pregătit echipa pentru a obţine cele mai bune rezultate. Surpriza cea mai plăcută a fost din partea sportivului Paşcu Nicolae, care, după o absenţă de 3 ani de la antrenamente, a revenit şi, după o pregătire de doar 3 luni, a avut cel mai spectaculos meci cu un sportiv care nu a mai pierdut nici o luptă de 2 ani, dar, cu toate acestea, a reuşit să îl învingă în prelungiri. Au lipsit sportivii Cotuţ Denisa, Cotuţ Răzvan şi Sferle David, care sigur ar fi cucerit medalii, însă ei se pregătesc în această perioadă pentru Campionatul European. Pentru a reduce orice risc de accidentare, am decis să nu îi las să participe la acest campionat”, a declarat Tulkos Rómeó, antrenorul echipei.

King do-Lions a cucerit trei medalii

La această întrecere a participat şi CS King do-Lions Oradea cu 4 sportivi care au concurat doar în proba de semi-kempo în care au ubţinut următoarele rezultate: locul al II-lea - Ursu Teodora - jun. fem.-60 Kg, locul al III-lea - Caba Dominic 8-10 ani /-40 kg (participând la o categorie de vârstă superioară) și Riekehr Victor - senior -70 kg. Din păcate, sportivul Rareș Cristea nu a reuşit să urce pe podium la această competiţie.