Cupei României la fotbal a ajuns în turul IV, fază în care CSC Sânmartin întâlneşte astăzi pe teren propriu o reprezentantă a ligii secunde, ASFC Recea. Meciul de pe Stadionul Comunal din Sânmartin va începe la ora 14.30.

Se anunţă o partidă interesantă între două echipe din eşaloane diferite, dar ambele ambiţioase şi dornice de a juca în turul următor cu o reprezentantă a Ligii I. Până în această fază, CSC Sânmartin a scos din cursă pe Luceafărul Oradea (8-7 după lovituri de la 11 metri) și pe Sportul Șimleu (2-1), în timp ce echipa din Recea a câștigat la masa verde jocul cu Minaur Baia Mare, care nu a putut evolua din cauza unor cazuri de Covid-19 în cadrul lotului băimărean. Din acelaşi motiv, CSC Sânmartin nu a jucat meciul de campionat de sâmbătă, care a fost amânat pentru data de 4 noiembrie. În schimb, echipa din Recea a evoluat pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti, pierzând la limită (1-2) în condiţiile în care a evoluat 70 de minute în inferioritate numerică. Chiar dacă ocupă locul 19 în liga secundă, formaţia maramureşeană este una incomodă, greu de învins, chiar dacă astăzi ar putea menaja unii dintre titulari pentru campionat. Însă, cu o determinare specifică unei echipe de eşalon inferior care joacă pe teren propriu, CSC Sânmartin poate avea capacitatea de a furniza surpriza.  

Primele jocuri din această fază s-au desfăşurat ieri şi s-au încheiat cu următoarele rezultate:

Progresul Spartac – Rapid Bucureşti 3-2 (2-2), după prelungiri

ACSO Filiaşi – FC U Craiova 0-4

Şoimii Lipova – Ripensia Timișoara 0-1

CSM Slatina – Turris Oltul Turnu Măgurele 8-9 (0-0), după lovituri de la 11 metri

Viitorul Şelimbăr – Universitatea Cluj 0-3 (la masa verde)

*Viitorul Șelimbăr are multe cazuri de Covid-19 în cadrul lotului, astfel că a fost în imposibilitatea de a juca meciul.

ASTĂZI, ora 14.30

Dacia Unirea Brăila – SCM Gloria Buzău

CSC Sânmartin – Fotbal Comuna Recea

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ASU Politehnica Timișoara

SR Municipal Braşov – FK Csikszereda

Şomuz Fălticeni – ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Hușana Huși – CSM Focşani

Axiopolis Sport Cernavodă – Farul Constanţa

Mostiştea Ulmu – Dunărea Călăraşi

Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploieşti

Concordia Chiajna – CS Mioveni

Viitorul Dăeşti – Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Învingătoarele acestor partide vor juca în turul următor împotriva unor echipe din Liga I.