Dacă la etapa trecută arcaşii bihoreni au avut parte de ploaie, sâmbăta trecută au înfruntat canicula la modulul 2 al Cupei Redpoint. Sportivii, mulţi dintre ei copii, au rezistat eroic “inamicului" general, căldura, iar cei mai buni trăgători au câştigat premii importante atât în clasamentul individual cât şi în cel general.

Cu peste 50 de sportivi la linia de tragere, majoritatea componenţi ai diviziilor de arc tradiţional, barebow şi bowhunting, deoarece sportivii de la compound şi olimpic au concurat în modulul 1, Cupa Redpoint a rămas cea mai longevivă competiţie de tir cu arcul din judeţul Bihor. Competiţia s-a derulat la o temperatură de peste 37 de grade, pe terenul de sport administrat de LPS Bihorul, pe ţinte fixe FITA şi 2D.

Dintre cei care au urcat pe podium îi putem aminti pe Lucian Demian (Redpoint Oradea, medalia de aur la seniori compound), Kiss-Virag Csenge (Phoenix Săcueni, aur la cadete tradiţional replică istorică), Călin Darna (Redpoint, locul I la master barebow), şi Kurucz Tibor, Vagi Vilmos, Porkolab Juhasz (toţi trei de la C.S. Nomad Archers, ocupanţii podiumului la copii arc tradiţional replică istorică). De asemenea, tot la arc tradiţional replică istorică Nagy Eniko (Nomad Archers) a ocupat locul I la senioare, urmată de colega ei de club Vagi Georgia şi de Antal Edith de la Redpoint Oradea. La categoria similară, seniori, medalia de aur a revenit lui Ridi Ferenc (Nomad Archers), cea de argint lui Guba Iosif (Phoenix Săcueni) şi cea de bronz lui Balog Janos (Nomad). La barebow seniori Seres Geza (C.S. White Lion) este în continuare neînvins, urmat de Remus Mariş, argint, şi de Cosmin Bota, bronz (ambii de la Redpoint).

În total, C.S. Redpoint a câştigat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Oradea, Rivolto Cons, DJST Bihor, Darer şi Vitrerom, 7 medalii de aur, 2 de argint şi 3 de bronz.

La acest concurs, în afară de premiile tradiţionale (diplome, cupe şi medalii), organizatorul a oferit ca premii produse de birotică şi IT de la Darer, iar clubul Nomad a primit un arc recurve fabricat de European Archery Products. Următoarea etapă va avea loc pe 27 august la Săcueni, în organizarea C.S. Phoenix. În clasamentul general, după patru etape, conduce Nomad Archers cu 212 puncte, urmat de Redpoint Oradea cu 166 de puncte şi de Phoenix Săcueni cu 113 puncte, C.S. White Lion cu 88 de puncte, Blueline Nojorid cu 20 de puncte şi Haiducii Salonta cu 11 puncte.