Tradiţionalul turneu, dotat cu  „Cupa Porcului”, desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Baza Sportivă Viitorul Ştei, a dat câştig de cauză unei echipe beiușene, FCSB, făcând ca a trofeul mult râvnit să părăseseacă urbea de sub Apuseni, după ce în ediția trecută a „staționat” în vitrina echipei organizatoare, Viitorul Ștei.

Deosebit de puternică a fost această a VII-a ediţie, deoarece în componenţa echipelor s-au regăsit mulţi jucători activi, care evoluează în diferite eşaloane, dar mai ales a unei „infuzii” de foști jucători, unii activând chiar pe vremuri, nu demult apuse, pe prima scenă fotbalistică a țării. Directorul Bazei Sportive Viitorul, Sandu Balaj, a reuşit o organizare excepțională care a adunat la start opt echipe din Depresiunea Beiușului, iar meciurile disputate au fost foarte echilibrate, cu o singură excepție unde s-a înregistrat o diferență drastică. Meciurile, arbitrate fără greșeală de Răzvan Drăgoi, acum stabilit în Timișoara, s-au jucat în formula 5+1, două reprize a câte 15 minute fiecare, în sistem eliminatoriu, astfel că lupta pentru victorie a fost una aparte. Din loturile celor opt echipe participante am remarcat, printre alții, prezența unor fotbaliști emblematici din Ștei care au făcut, sau fac, multă cinste urbei, cum ar fi Cristi Luca, Sandu Balaj, Adrian Negrita, Andrei Grosu, George Bogdan, Aurel Petriș, Alin Fofiu, Daniel Gavriș, Raul Fofiu, Andrei Toma, dar și alții din zonă, precum Daniel Briciu, Andrei Lazăr, Cristi Marcu, Silviu Odobasianu. În urma tragerii la sorți, primele meciuri au pus față în față echipele:

Viitorul Ștei - Fagul Săud 4-2

Nemuritorii Brădet - Codrul Hotărel     3-1

FCSB - Norocoșii Ștei    7-5

Stejarul Poiana - Garofița Ștei    10-2

Semifinale

Viitorul Ștei - Nemuritorii Brădet         5-1

FCSB - Stejarul Poiana    7-2

Finala mare

FCSB - Viitorul Ștei        5-4

Dacă la ora startului acestui deosebit turneu de fotbal pe teren redus timpul a fost unul acceptabil pentru această perioadă a anului, treptat fulgii de nea au pus stăpânire peste suprafața de joc, însă au fost destul de indulgenți neperturbând calitatea jocurilor, dorind parcă să fie părtași la bucuria acestui eveniment care se derulează în preajma Sfintelor Sărbători de Iarnă. Finala turneului a fost una care și-a respectat din plin titulatura datorită ritmului sufocant de pe toată durata, dar și a unor „artificii”, în ciuda mizei, mult apreciate de cei prezenți. Start fulminant de partidă a beiușenilor care doreau revanșa de anul trecut, când au pierdut la golaveraj trofeul, iar după doar 10 minute diferența a devenit una îngrijorătoare, 3-0, repriza încheindu-se cu 3-1. Partea a doua a început cu iureșul șteienilor care au punctat de două ori consecutiv, reducând din diferență, dar la doar câteva secunde scorul s-a modificat, devenind 5-3. Gazdele au mizat totul pe cartea atacului, iar după ce au avut o reușită, 5-4, bara laterală, la șutul lui Petriș, a fost aliata oaspeților, pentru ca, pe un final jucat pe muchie „de șoric”, la ultima fază a meciului Odobasianu să scoată din vinclu „torpila” lui S. Balaj.

FCSB: Silviu Odobasianu - Cristian Marcu, Vlad Silaghi, Daniel Gavriș, Mădălin Trip, Cătălin Dan, Adrian Ban, Marinel Rusu.

Viitorul: Raul Fofiu - George Bogdan, Sandu Balaj, Alin Fofiu, Adrian Negrita, Sergiu Mudura, Cristi Luca, Aurel Petriș.

S-au acordat titlul pentru cel mai tehnic jucător – Andrei Grosu; cel mai bun portar – Silviu Odobasianu; golgeterul turneului – Aurel Petriș. Fost jucător în prima divizie a țării, fost arbitru, dar și observator în cadrul Federației Române de Fotbal, mare iubitor, dar și susținător a fenomenului sportiv în orașul de la poalele Munților Apuseni, ing. Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, a fost prezent și la această ediție pe care a apreciat-o ca una de o calitate aparte datorită valorilor din teren, foste și actuale glorii, care întotdeauna când revin pe plaiurile natale au întâlnire cu „sportul rege” pe care nu îl trădează niciodată.