Cea de-a 24-a ediție a Cupei de Iarnă „Dumitru Ile” la fotbal în sală a avut loc, zilele trecute, la sala de sport a Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș. Dintre cele patru echipe participante s-a detaşat cea a Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”.

Competiția a fost organizată de catedra de educație fizică de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș și de neobositul om de fotbal Ioan Bondor, în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Bihor, care a fost reprezentată prin secretarul general Petru Boros.  

Dumitru Ile s-a născut la 18 martie 1959, în localitatea Finiș. A jucat fotbal la CETATEA Finiș, CF BIHORUL Beiuş, OŢELUL Ștei, FC BIHOR Oradea (în Divizia A), GLORIA Reșița și UNIREA Alba Iulia. A evoluat în 139 de partide pe prima scenă a fotbalului românesc, marcând 29 de goluri. S-a retras din activitate în 1989. A antrenat, timp de mai mulți ani, echipele de juniori ale Beiușului, câștigând, în perioada 1998-2002, de patru ori campionatul județean de fotbal.

La competiția de sâmbătă au participat patru echipe – compuse din elevi de gimnaziu – care au reprezentat Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” și Clubul Sportiv Școlar „Samuil Vulcan”, ambele din Beiuș, precum și școlile din Budureasa și Uileacu de Beiuș. Alte două formații invitate, cele din Buntești – deținătoarea trofeului – și Meziad nu s-au mai prezentat.

Ediția din acest an a Cupei de Iarnă „Dumitru Ile” s-a disputat după sistemul „fiecare cu fiecare”, partidele având durata de 20 de minute. Rezultatele înregistrate au fost: CSS „Samuil Vulcan” Beiuș - Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș: 1-1; Școala Gimnazială Uileacu de Beiuș - Școala Gimnazială Budureasa: 0-0; CSS „Samuil Vulcan” Beiuș - Școala Gimnazială Uileacu de Beiuș: 4-0; Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș - Școala Gimnazială Budureasa: 8-1; CSS „Samuil Vulcan” Beiuș - Școala Gimnazială Budureasa: 2-0; Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș - Școala Gimnazială Uileacu de Beiuș: 6-1.

În urma disputării celor șase meciuri, echipa Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” s-a impus, la golaveraj, în fața gazdelor de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, ambele terminând competiția neînvinse, acumulând câte șapte puncte. Pe locul trei s-au clasat formațiile școlilor din Budureasa și Uileacu de Beiuș, ambele având aceeași linie de clasament: 1 punct și golaveraj 1 la 10.

Ca de obicei, organizatorii au acordat și câteva premii speciale; titlul de cel mai bun jucător i-a revenit lui Robert Cionca, de la CSS „Samuil Vulcan” Beiuș, Darius Andreica, din Uileacu de Beiuș, a fost desemnat drept cel mai valoros portar, în timp ce Lucas Niculuț, de la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș, a fost golgeterul întrecerii.