Baschetbaliştii orădeni sunt cu un pas în faza următoare a Europe Cup iar acesta poate fi făcut în această seară, de la ora 19.00 (Digi Sport 4), în Sala Transilvania din Sibiu unde CSM CSU se va duela cu formaţia pregătită de Dan Fleşeriu. Partida contează pentru etapa a 4-a din cadrul Grupei D a celei de-a patra competiţii europene ca nivel valoric.

Strategiile alese de conducătorii celor două cluburi, continuitatea de către cei de la Oradea, şi schimbarea radicală a lotului de către cei din Sibiu, au avut efecte diferite. Bihorenii, după un început ezitant, şi-au dat drumul la joc evoluând parcă mai bine de la meci la meci (4 victorii consecutive). În schimb galben-albaştrii au bifat deja trei înfrângeri consecutive în faţa campioanei României şi vin la acest joc după patru eşecuri consecutive, două suferite în faţa lui CSM CSU. În Europe Cup, situaţia este aceeaşi. Oradea are trei victorii din tot atâtea posibile fiind liderul grupei în timp ce Sibiul a suferit trei înfrângeri în tot atâtea jocuri fiind scos deja din cărţile calificării. În eventualitatea unui nou succes, formaţia pregătită de Cristian Achim îşi va asigura matematic calificarea în faza următoare a competiţiei. De menţionat că precedentele trei voctorii directe ale orădenilor din acest sezon au fost obţinute în Arena „Antonio Alexe” astfel că disputa din Sala Transilvania, ultima din Europe Cup, se va desfăşura după alte coordonate.

Giordan Watson, lăsat să se odihnească

Mai mult, staff-ul tehnic al roş-albaştrilor a decis să-i ofere câteva zile de odihnă căpitanului Giordan Watson, acesta aflându-se în programul echipei naţionale şi al celi de club încă de la mijlocul lunii iulie. În aceste condiţii este de aşteptat ca Pavle Reljic să bifeze primele minute în tricoul roş-albaştrilor în actualul sezon. Cu aceste date ale problemei se poate spune că partida din oraşul de pe Cibin nu este considerată a fi de grad zero pentru orădeni astfel că orice rezultat este posibil. Casele de pariuri sportive creditează cele două echipe ca având şanse egale la victorie (1,87). Din lotul campioanei va lipsi din nou Bogdan Nicolescu, cu probleme medicale la spate, locul acestuia fiind luat pe lista autohtonilor, pentru a doua oară consecutiv în cupele europene, de către juniorul Enzo Vescan, vicecampion național U18 și component al echipei naționale U18 a României.

În celălalt joc din etapa a 4-a a Grupei D, turcii de la Bhcesehir Koleji vor primi tot astăzi, de la ora 16.00, vizita lui Fribourg Olympic, campioana Elveţiei.