Înfrângerea la 11 puncte diferenţă a fost stabilită doar după disputarea unei preprize de prelungiri după un joc în care orădencele au fost atât de aproape de obţinerea primului succes din actuala stagiune a Ligii Naţionale.

În cele din urmă CSU Rookies s-a văzut învinsă 61-72 (14-20,12-17,17-13,16-9,2-13) după cea mai bună prestaţie din actualul sezon. Orădencele au fost atât de aproape de obţinerea primul succes stagional dar o precitipare din secundele de pe final a făcut ca partida să intre în prelungiri. În extra-time gazdele au căzut din toate punctele de vedere astfel că formaţia pregătită de Veres Attila contabilizează al 7-lea eşec stagional în cadrul Grupei valorice B.

Au grăbit inexplicabil ultimul atac

Primul sfert a fost unul echilibrat, tabela de marcaj indicând 13-12 pentru oaspete după primele 9 minute. Cu toate acestea, Agronomia conducea 20-14 după secvenţa inaugurală. Ecartul cel mai mare în favoarea vizitatoarelor s-a consemnat pe parcursul sfertului al doilea când elevele lui Veres Attila au fost conduse cu 14 puncte (20-34) în minutul 15. Din acel moment a început practic cursa de recuperare care s-a terminat în minutul 36 atunci când Rookies a egalat la 54. Din acel moment şi până la final s-a mers „umăr la umăr”, orădencele irosind o bună situaţie în ultimele 22 de secunde atunci când Ruxi Chiş a grăbit inexplicabil un atac încercând să prindă nepregătittă defensiva adversă cu o pasă lugă către Goncze care din păcate nu a reuşit să prindă mingea. Astfel s-a intrat în prepriza de prelungiri pe care gazdele au pierdut-o categoric nereuşind să se recupereze mental după şansa uriaşă ratată dar fiind şi fără Chiş şi Saric pe teren, eliminate pentru 5 greşeli personale. Cu 7 înfrângeri din tot atâtea posibile, CSU Rookies ocupă locul al 7-lea (ultimul) din cadrul Grupei valorice B a Ligii Naţionale.

Următaorea partidă a orădencelor se va desfăşura vineri, în deplasare, în compania echipei CSM Alexandria, a 5-a clasată

CSU Rookies Oradea: Ruxandra Chiș 17 puncte, Roberta Farcaș 2, Maria Farago 10, Melania Kokovai 10, Teodora Sarici 17, Alice Făgărășanu, Ivanna Vereș, Izabela Blejan, Diana Rușo, Cătălina Goncze 5, Evelyn Judeu. Antrenor: Attila Vereş.

Agronomia Bucureşti: Mihaela Chelariu 4, Georgiana Plăvuțiu, Anca Sipoș 25, Maria Militaru 4 Jordan Hawkins 11 – Tijana Ninkovici 5, Sonia Vilcinschi 23, Claudia Cristea, Sanchira Țânțar, Cristina Anastasescu 3. Antrenori: Milan Sokici și Virgil Căpușan.