După o pauză de aproape trei săptămâni, handbalistele orădence dispută astăzi, de la ora 16.00, duelul din deplasare cu CSU Reşiţa, o formaţie în mare formă. Partida contează pentru etapa a 22-a din Seria B a Diviziei A.

 

Chiar dacă manşa tur a fost adjudecată (28-25) de către echipa pregătită de Doina Ardelean, jocul de astăzi de la Reşiţa se anunţă extrem de dificil în contextul în care gazdele vin după trei victorii consecutive. Printre adversarele bătute de reşiţence se numără Corona 2 Braşov şi FC Argeş, două echipe foarte puternice. De partea cealaltă, tehnicienilor Doina şi Cristian Ardelean le va fi imposibil să alinieze la start cea mai bună formulă de joc în contextul în care nu se poate conta pe mai multe jucătoare de bază din diverse motive. Cu toate acestea, „Oradea îşi va juca şansa până la capăt”, după cum a declarat Cristian Ardelean, antrenorul secund al formaţiei bihorene. Echipa din Reşiţa a disputat barajul de promovare în sezonul trecut şi are cele mai mari şanse să o facă şi în actuala stagiune având în vedere programul accesibil pe care îl are până la finalul campionatului. În clasament, CSU Oradea ocupă locul al 5-lea, cu 29 de puncte obţinute din 9 victorii, 2 remize şi 8 înfrângeri, în timp ce gazdele de astăzi se află pe locul al 7-lea, cu 27 de puncte după 9 succese şi 8 eşecuri. Următoarea întâlnire a publicului orădean cu echipa feminină de handbal va avea loc miercuri, 9 mai, atunci când în sala de sport a Universităţii va veni liderul incontestabil al seriei, Minaur Baia Mare.

Alte partide din etapa a 22-a: Naţional Râmnicu Vâlcea - CSU de Vest Timişoara, SCM Timişoara - Olimpic Târgu Mureş, Minaur Baia Mare - Corona 2 Braşov şi Dacia Mioveni - Crişul Chişineu-Criş.

Pe primele locuri: 1. Minaur Baia Mare - 49 p (17 j), 2. SCM Timişoara - 42 p (17 j), 3. Corona 2 Braşov - 34 p (18 j), 4. Dacia Mioveni - 31 p (18 j).