În compania unei echipe cu pretenţii, echipa orădeană de handbal feminin a fost foarte aproape să producă surpriza. Astfel, la capătul unei partide care a contat pentru etapa a 2-a din Seria D a Diviziei A, CSU Oradea a pierdut la doar un gol diferenţă (21-20) după ce la pauză era condusă cu 3 (12-9).

Aflată încă la început de drum, echipa de handbal feminin a fost foarte aproape de a produce surpriza începutului de sezon chiar pe terenul unei candidate la promovare, participantă la barajul de anul trecut pentru accederea în Liga Naţională. Dacă în prima etapă orădencele au pierdut destul de clar, de această dată, beneficiind şi de aportul a două jucătoare noi, au reuşit să ţină piept, ba chiar se puteau întoarce cu punct/puncte din deplasarea de la Reşiţa. În acest moment lipsa de omogenitate şi inexactităţile la finalizare (bihorencele ratând şi două aruncări de la 7 m), precum şi unele pase imprecise le-au privat de o victorie încă din etapa a 2-a. Totuşi, la finalul întâlnirii, Doina Ardelean s-a arătat mulţumită fiind de părere că actualul lot are un potenţial uriaş de creştere şi că, la fel ca în anii trecuţi, cu răbdare Oradea va ajunge să se poată bate de la egal la egal cu oricine. „Avem jucătoare tinere, dar de viitor, iar la fel ca în anii precedenţi ne adunăm foarte târziu şi pornim cu un handicap faţă de adversarii noştri în primele etape, care au deja două luni de pregătire şi multe jocuri amicale până în acest moment. De aceea mă declar mulţumită că am reuşit să ţinem în şah o echipă bună din seria noastră, iar cu timpul jocul nostru va prezenta îmbunătăţiri. Felicit fetele pentru dăruire, s-a văzut că şi-au dorit mult o victorie, însă campionatul e lung, iar cu timpul vor veni şi succesele”, a declarat antrenoarea CSU Oradea.

Celelalte rezultate din etapa a 2-a: CSU de Vest Timişoara - Crişul Chişineu-Criş 34-39 (15-18) şi CSM Târgu Mureş - Minaur 2 Baia Mare 31-23 (17-14).

În etapa următoarea, duminică de la ora 11.00, în sala de sport a Universităţii, CSU Oradea va primi vizita liderului CSM Târgu Mureş, formaţie care a câştigat în primele două etape.

CSU Oradea: Adina Sabău, Crina Pintea, Anca Ardelean - Maria Ţanc 5 goluri, Cristina Abodi 3, Bianca Gaga 3, Cornelia Vrabie 3, Dana Verzea 3, Valeria Motogna 2, Maria Damian 1, Cipriana Petric (încă accidentată), Ariane Zegrean, Sabrina Lazea, Alexandra Bande, Alexandra Corondan, Anamaria Hercuţ şi Irina Munteanu (accidentată şi ea).

Antrenori: Doina Ardelean şi Cristian Ardelean.