Victorie extrem de importantă pentru voleibalistele pregătite de Mariana Szabo Alexi care s-au impus pe terenul ocupantei locului al doilea. La capătul unui joc, care a necesitat set decisiv pentru stabilirea învingătoarei, CSU Oradea a câştigat cu 3-2, pe seturi 25-17, 20-25, 25-16, 21-25 şi 15-12, într-un meci care a contat pentru etapa a 6-a din Seria Vest a Diviziei A2.

 

Jocul colectiv şi combinativ pe faza de atac precum şi eficienţa foarte bună în defensivă au fost ingredientele care au făcut ca orădencele să obţină un succes important pe terenul uneia dintre cele mai puternice formaţii din serie. Surorile Iuliana Fîcă şi Maria Fîcă Radu au fost în formă maximă, cele două fiind secondate de Anca Paşca şi Maxim Andreea care au avut evoluţii constante pe extreme.

 

Orădencele s-au aflat mereu la conducere

Startul jocului a aparţinut clar echipei oaspete care a condus cu 6-0 şi apoi cu 18-10, bănăţencele nefiind capabile niciun moment să răstoarne situaţia de pe tabelă. Setul al doilea a fost tranşat pe final de către timişorence care la un moment dat fuseseră conduse cu 18-16. Nişte inexactităţi la finalizare au făcut ca bihorencele să fie egalate la unu. Setul al treilea a revenit orădencelor care s-au impus cu 25-16 graţie jocului constant al extremelor Anca Paşca şi Andreea Maxim şi blocajelor reuşite de Iuliana Fîcă şi Flavia Chiş. Sfertul al patrulea a fost destul de aproape să fie decisiv în stabilirea învingătorei, dar gazdele au izbutit să întoarcă rezultatul şi să se impună în cele din urmă cu 25-21. Setul 5 a avut o desfăşurare care a reliefat echilibrul dintre cele două formaţii, fiecare dintre acestea aflându-se la conducere la un moment dat. Astfel, primele care au dus trena au fost orădencele care au avut un avantaj de 2 puncte (8-6). Echipa gazdă a revenit şi a trecut în avantaj, 12-10. A fost momentul în care fetele de la CSU Oradea au strâns rândurile şi graţie unui serviciu excelent avut de Maria Fîcă Radu şi a liniei I care a funcţionat perfect la fileu prin Iuliana Fîcă, Roxana Haidu şi Anca Paşca au făcut 5 puncte consecutive hotărâtoare în stabilirea învingătoarei.

 

„Victorie importantă pentru moral”

Evident că un astfel de rezultat în faţa unei echipe puternice precum este cea a Timişoarei va conta mult pentru moralul echipei. „Mă bucur că am reuşit să obţinem o victorie muncită, foarte importantă în economia clasamentului şi pentru moralul echipei”, a declarat Fîcă Iuliana, căpitanul echipei. „Suntem într-adevăr o echipă unită care îmbină experienţa cu tinereţea. M-aş bucura ca din eşalonul junioare şi speranţe să vină cât mai multe tinere care să continue tradiţia voleibalistică şi, de ce nu, să ducă şi mai sus performanţele pe care le-am reuşit până acum evoluând pentru echipa de volei a CSU Oradea”, a completat Maria Radu Fîcă.

 

În runda viitoare, CSU Oradea va evolua, sâmbătă de la ora 12.30, în sala de sport a universităţii împotriva echipei clasate pe locul al 7-lea (penultimul), Volei Club Deva.

 

CSU Oradea: Fîcă Iuliana, Radu-Fîcă Ana Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Maxim Andreea, Rizea Antonia, Maran Andreea, Pura Mădălina, Breban Alexandra, Bikvalvi Alexandra, Petrescu Atena şi Suciu Bianca. Antrenor: Mariana Szabo-Alexi.

 

Alte rezultate din etapa a 6-a: SCM U Craiova - FC Argeş 0-3, Volei Club Deva - Transilvania Braşov 1-3 şi Medicina CNUE Târgu Mureş - CSM Sibiu 3-1.

 

Clasamentul după 6 runde:

 

  1. FC Argeş Piteşti - 17 puncte
  2. CSU Poli Timişoara - 14 p                          
  3. Medicina CNUE Tg. Mureş - 14 p
  4. CSU Oradea - 11 puncte
  5. Transilvania Braşov - 10 p
  6. CSM Sibiu - 3 puncte
  7. Volei Club Deva - 2 puncte
  8. SCM U Craiova - 1 punct