De 51 de minute au avut nevoie jucătoarele pregătite de Mariana Szabo Alexi pentru a se impune în disputa susţinută pe teren propriu cu Volei Club Deva, penultima clasată. CSU Oradea a câştigat cu 3-0, pe seturi la 11, la 10 şi la 15, duelul care a contat pentru etapa a 7-a, ultima a turului de campionat din Seria de Vest a Diviziei A2.

 

Valoarea modestă a adversarului din Deva i-a permis antrenoarei orădencelor să efectueze o serie de modificări în echipă şi totodată să încerce diferite combinaţii şi variante în formula de joc. Cu toate că mai multe tinere voleibaliste au intrat pe teren pe parcursul acestui joc, oaspetele nu au pus niciun moment în pericol soarta partidei disputată în sala de sport a universităţii. De menţionat că media de vârstă a echipei adverse a fost una scăzută, fapt care explică oarecum de ce în 7 partide disputate, Volei Club Deva a oţinut doar un succes fiind învinsă de şase ori. „Remarc întreaga echipă şi apreciez sprijinul acordat de jucătoarele mai experimentate celor mai tinere, precum şi faptul că prin seriozitate şi dorinţa de progres acestea pot fi soluţii pentru perspectivă în alcătuirea echipei”, a declarat Mariana Szabo Alexi, antrenoarea CSU Oradea.

 

În urma acestui succes, al 5-lea stagional, bihorencele au revenit pe podium şi se află la egalitate de puncte (14) atât cu a doua clasată, cât şi cu cea de pe locul al 4-lea. Campionatul este întrerupt până sâmbătă, 2 decembrie, atunci când se va relua odată cu prima etapă a returului. Voleibalistele din oraşul de pe Crişul Repede se vor duela atunci cu Medicina CNUE Târgu Mureş, formaţie în faţa căreia a pierdut fără drept de apel în prima rundă din actualul sezon.

 

CSU Oradea: Iuliana Fîcă, Ana Maria Fîcă Radu, Anca Pașca, Roxana Haidu, Adamcsik Daiana, Flavia Chiş, Giulia Blaj, Andreea Maxim, Antonia Rizea, Andreea Maran, Mădălina Pura, Alexandra Breban, Bikvalvi Alexandra, Atena Petrescu şi Bianca Suciu. Antrenor: Mariana Szabo Alexi.

 

Alte rezulate înregistrate în etapa a 7-a: CSM Sibiu - SCM U Craiova 3-0, Transilvania Braşov - Medicina CNUE Târgu Mureş 3-0 şi FC Argeş - CSU Poli Timişoara 3-1.

 

Clasamentul la finalul turului

 

  1. FC Argeş Piteşti - 20 puncte
  2. CSU Poli Timişoara - 14 p
  3. CSU Oradea - 14 puncte
  4. Medicina CNUE Tg. Mureş - 14 p
  5. Transilvania Braşov - 13 puncte
  6. CSM Sibiu - 6 puncte
  7. Volei Club Deva - 2 p
  8. SCM U Craiova - 1 p