Handbalistele pregătite de către Doina Ardelean au susținut, probabil, cel mai important meci al sezonului, o dispută care, în eventualitatea unei victorii, le-ar fi asigurat într-o proporție foarte mare medaliile de bronz în campionatul Seriei D a Diviziei A. Astfel, la capătul unei partide de mare luptă, orădencele s-au impus cu 33-30 (17-16) în fața lui UVT Timișoara, a patra clasată, într-o partidă contând pentru etapa a 17-a.

Aflate sub presiunea rezultatului, orădencele au început timorat jocul astfel că oaspetele s-au distanțat la trei goluri diferență (1-4) până în minutul 5 după ce gazdele deschiseseră scorul. Deși unii spectatori din tribună se gândeau la oportunitatea solicitării unui timp de odihnă pentru a „rupe” elanul vizitatoarelor, cei doi antrenori, Doina Ardelean și Cristian Ardelean, și-au simțit echipa ca fiind pozitivă în ciuda rezultatului înregistrat pe tabela de marcaj. Simțămintele celor doi au fost corecte astfel că CSU a egalat la 5 până în minutul 9. Apoi, timp de 11 minute, s-a mers umăr la umăr, ecartul nefiind mai mare de două goluri, ce-i drept în favoarea bănățencelor. În minutul 20, amfitrioanele au trecut din nou la conducere, scorul fiind 13-12, și n-au mai cedat-o deloc până la pază. Rezultatul primei reprize a fost 17-16, dar putea fi 18-15 dacă pivotul Nicoleta Abodi n-ar fi ratat o ocazie „unu la unu” cu portarul advers și UVT n-ar fi înscris imediat, pe contraatac.

Partida s-a decis în ultimele minute

Deși evident că nu este cea mai valoroasă echipă din serie, UVT cu singuranță este cea mai în formă. Prestația ei din ultima etapă de campionat, cea cu Crișul Chișineu-Criș, liderul neînvins al seriei, partidă în care a condus și cu 6 goluri diferență, iar în minutul 57 avea un ecart de trei goluri, vorbește despre forma sportivă în care se află bănățencele. Asta s-a văzut pe parcursul reprizei secunde în duelul cu CSU Oradea. Deși mereu la conducere, fetele pregătite de către Doina Ardelean n-au putut să se distanțeze la mai mult de trei goluri (22-19 în minutul 39). În plus, până în minutul 45, UVT a reușit să egaleze la 24 și chiar să preia conducerea în următoarele 6 minute (26-27). Cu toate acestea, banca tehnică a gestionat bine situția, iar sarcinile de joc trasate jucătoarelor au dat rezultate. Orădencele s-au apărat mai bine la principalele amenințări, Maria Bobu și Mădălina Istrate (ambele cu câte 9 goluri fiecare),iar pe atac, Rafaela Duțu (10 goluri) a fost de neoprit. Evoluții excelente în acest joc au avut și Denisa Toma și Nicoleta Abodi, fiecare cu câte 6 goluri marcate. Dacă în minutul 51, UVT conducea cu un gol, Oradea a întors rezultatul până în minutul 55 (30-29) și s-a impus în cele din urmă la trei goluri diferență (33-30), ultima reușită fiind o boltă spectaculoasă trimisă din arucare de la 7 metri de către Rafaela Duțu, cea mai bună jucătoare din echipa orădeană în acest meci.

Forța grupului a făcut diferența

A fost un joc foarte disputat în care studentele din orașul de pe Crișul Repede au demonstrat că au capacitatea de a se mobiliza în meciurile care contează și a forma un grup unit care poate face rezultate deosebite. Prin ambiție și determinare, CSU a avut evoluții bune în meciuri importante cu toate că aproape toate jucătoarele nu au mai mult de 21 de ani. În urma acestei victorii, CSU nu mai poate pierde practic locul al treilea, distanța față de a 4-a clasată, cu trei etape înainte de final, fiind de 9 puncte. UVT mai are de jucat, printre altele, cu a doua clasată, în timp ce Oradea mai are două partide aparent accesibile până la finalul competiției.

În următoarea rundă, CSU va evolua, dacă situația epidemiei cu noul tip de coronavirus nu se va agrava, pe data de 4 aprilie, în deplasare cu CSU Reșița, penultima clasată.

Celelalte rezultate ale rundei au fost: CSM Târgu Mureș – CSU Reșița 28-24 (12-13) și Marta Baia Mare – Crișul Chișineu-Criș 20-33 (9-14).

CSU Oradea: Crina Pintea, Anca Ardelean, Raluca Fulgescu – Sabina Duțu 10 goluri, Nicoleta Abodi 6, Denisa Tudose, Cipriana Petric 1, Andreea David 3, Maria Damian 2, Ariane Zegrean 2, Ștefania Surducan 1, Denisa Toma 6, Mădălina Horj, Anamaria Hercuț 2, Andreea Preduca, Anamaria Codreanu. Antrenori: Doina Ardelean și Cristian Ardelean.

UV Timișoara: Diana Brânzan, Oana Turlea, Slavica Răcar – Alexandra Bojan, Florina Biro 4 goluri, Mariana Sunei, Carla Senciuc, Janin Ludwig 4, Mădălina Istrate 9, Alexandra Juravle, Maria Bobu 9, Diana Popan, Elena Voicu 2, Claudia Sângeorzan 2. Antrenori: Sorinel Voicu și E. Constanitnescu.