Într-un nou duel al unor echipe studențești din vestul a țării, handbalistele de la CSU Oradea s-au impus 29-24 (12-9) în fața celor de la Universitatea de Vest din Timișoara. Partida, care a contat pentru etapa a 15-a din Seria D a Diviziei A, a consemnat al 5-lea succes stagional pentru bihorence.

Sala de sport a Universității din Oradea a găzduit ieri duelul dintre două echipe cu „foame de puncte", fapt pentru care a rezultat un meci aspru, destul de echilibrat. Totuși finalul primului mitan a găsit echipa gazdă cu un avantaj de 3 lungimi, 12-9. În partea a doua orădencele au apăsat accelerația și s-au distanțat la 7 goluri, iar finalul fără emoții a permis rularea întregului lot pentru antrenorii Doina și Cristian Ardelean.

Orădencele s-au conectat puțin mai greu la miza jocului astfel că echipa oaspete s-a aflat la conducere în primele trei minute. Apoi gazdele au trecut în avantaj (3-2) în minutul 4 și l-au mai cedat o singură dată, 5-6 în minutul 17. Bihorencele s-au complăcut în jocul modest al adversarelor astfel că au avut nevoie de trei minute pentru a egala la 6. În continuare o serie de inexactități etalate de ambele echipe au făcut ca până la pauză numărul de goluri marcate să fie relativ mic. Cu toate acestea formația pregătită de Doina Ardelean și-a arătat superioritatea intrând la cabine cu un avantaj de trei goluri (12-9).

Evoluţie superioară în repriza secundă

Repriza secundă a fost mai reușită. Oradea s-a dus la 5 goluri, 15-10 în minutul 35 și 17-12 în minutul 37. În următoarele 6 minute a urmat o ușoară cădere în evoluția amfitrioanelor, fapt care le-a permis oaspetelor să se apropie la trei goluri (19-16) în minutul 43. Inspirația cuplului de antrenori orădeni, care au gestionat bine momentul, a făcut ca bihorencele să nu aibă emoții pe final. Gazdele s-au distanțat la 7 goluri (26-19 în minutul 52 și 27-20 în minutul 54), avantaj care a permis rularea întregului lot de jucătoare până la terminarea celor 60 de minute regulamentare. Un aspect deloc de neglijat trebuie totuși menționat. Oradea a irosit nu mai puțin de 5 lovituri de la 7 metri, fapt care ar fi putut cântări decisiv dacă Timișoara putea alinia cea mai bună echipă, bănățencele având două absențe. „Nu prea suntem obișnuiți să fim favoriți, motiv pentru care fetele au intrat puțin timorate. Era important să nu tratăm partida superficial, oaspetele noastre învingând Reșița etapa trecută. E bine că am reușit să controlăm jocul, am condus aproape tot meciul și am obținut o victorie meritată", a declarat Cristian Ardelean, antrenorul secund al CSU Oradea.

Așadar Oradea obține a 5-a victorie stagională care-i consolidează poziția a 5-a din clasamentul Seriei D a Diviziei A cu 15 puncte după 15 partide. Următorul joc al bihorencelor se va disputa tot pe propriul teren, duminică, 17 februarie, de la ora 11.00, în Cupa României, cu prim-divizionara Dunărea Brăila

CSU Oradea: Crina Pintea, Anca Ardelean, Edina Somogyi – Anamaria Hercuț 4 goluri, Irina Munteanu 2, Nicoleta Abodi 4, Maria Țanc 4, Cipriana Petric 7, Bianca Gaga 2, Ariane Zegrean, Cornelia Vrabie 6, Maria Damian, Roxana Sabău, Alexandra Corondan și Valeria Motogna. Antrenori: Doina și Cristian Ardelean.

Universitatea de Vest Timișoara: Diana Brânzan, Oana Turlea, Slavica Răcar – Maria Șunei 3, Maria Dobre, Mădălina Istrate 4, Alexandra Juravle 5, Florentina Sârbu 1, Maria Bobu 1, Florina Biro 6, Diana Popan 1, Elena Voicu 1, Claudia Sângeorzan, Carla Senciuc 2. Antrenor: Sorinel Voicu.