Cu patru absenţe importante din echipă, handbalistele pregătite de Doina Ardelean au reuşit totuşi să se impună în faţa unui adversar care a menţinut ritmul până la pauză. Aşadar, la capătul unui meci care a contat pentru etapa a 13-a (ultima a turului), CSU Oradea  a învins 30-26 (16-16) pe Mureşul Târgu Mureş.

 

Încropită din mers din cauza incertitudinii cu privire la existenţa acestei formaţii după retragerea finanţării CSM Oradea, echipa de handbal feminin a demonstrat că este capabilă să renască din propria-i cenuşă. Într-un campionat cu un număr mai mare de echipe, dar şi mai valoroase, după un start ezitant, Oradea şi-a intrat în ritm obţinând nu mai puţin de 7 succese. Ultimul s-a consemnat, ieri, în cadrul etapei a 9-a atunci când la Oradea, Mureşul Târgu Mureş a simţit ceea ce înseamnă să ai în faţă jucătoare pe cât de experimentate pe atât de valoroase precum Rudics, Gulnara sau Cetăţeanu.

Echilibru până la pauză

Pornind din postura de favorite, gazdele au intrat puţin relaxate permiţându-le adversarelor să conducă ostilităţile în prima parte. Cu toate că se află în a doua jumătate a clasamentului, Mureşul a venit la Oradea cu jucătoare experimentate printre care s-a regăsit şi Denisa Farcaş, fosta componentă a CSU, autoarea a 4 goluri în acest duel. În prima repriză oaspetele au condus şi cu 5 goluri, însă gazdele au reuşit să refacă handicapul până la sfârşitul primului mitan, tabela de marcaj indicând 16 egal după primele 30 de minute. Studentele au revenit montate de la cabine, astfel că încă din primele minute au reuşit să se desprindă la 3-4 goluri. Ulterior, pe fondul unor inexactităţi la finalizare, mureşencele au reuşit să egaleze la 22 în minutul 44. Au urmat patru goluri consecutive marcate de către gazde, două de către Jenica Rudics, cea mai experimentată, şi alte două de către Anamaria Hercuţ, cea mai tânără jucătoare, astfel că tabela indica 26-22 pentru CSU cu 10 minute înainte de final. Acest ecart s-a păstrat până la terminarea partidei astfel că Oradea a obţinut cel de-al 7-lea succes stagional rezultat care, coroborat cu înfrângerea 21-34 a lui CSU Reşiţa în deplasare la SCM Timişoara, face ca fetele pregătite de Doina şi Cristian Ardelean să termine turul de campionat între primele cinci. De menţionat faptul că absenţele lui Vârtic, Hlinca, Verzea şi Gal au fost suplinite de către junioarele Abodi Nicoleta şi Alina Tovt integrate cu succes, ambele reuşind să înscrie, câte două respectiv un gol. Golghetera partidei a fost din nou Jenica Rudics, autoarea a 13 goluri. Din tabăra mureşencelor cea mai bună marcatoare a fost Carola Stângu, autoarea a 10 goluri. După această partidă, handbalistele vor intra în vacanţă pentru 10 zile. Cum campionatul se va relua pe 13 ianuarie, CSU Oradea nu va efectua niciun stagiu centralizat de pregătire.

CSU Oradea: Crina Pintea, Claudia Cetăţeanu - Anamaria Hercuţ 5 goluri, Cipriana Petric 2, Irina Munteanu 3, Gulnara Biţiş Garipova 4, Jenica Rudics 13, Cornelia Vrabie, Abodi Nicoleta 2, Alina Tovt 1, Cristina Mateaş, Camelia Bortoş,

Antrenori: Doina şi Cristian Ardelean.