Echipa de volei feminin CSU Oradea a învins cu 3-0 (25-19, 25-17, 25-22) în jocul disputat recent în sala de sport a Universităţii. Orădencele au obţinut o victorie clară împotriva unei echipe care-și doreşte promovarea in Divizia A1.

Jocul a fost dominat de echipa bihoreană care beneficiază de aportul unor jucătoare cu experiență care și-au demonstrat valoarea în sezonul precedent și au arătat faptul că au capacitatea de a se lupta de la egal la egal indiferent de adversar. Lupta în Divizia A2, Seria Vest, este una nemiloasă după ce 10 echipe s-au înscris la startul ediției 2018-2019. Experiența acumulată de jucătoarele Pașca Anca, precum și a surorilor Fîcă Iuliana și Radu Fîcă Maria, care evoluează de mai bine de un deceniu la echipa orădeană, alături de mai tinerele studente și junioare, și-au propus să nu se lase mai prejos și să câștige cât mai multe partide pentru a se clasa într-o poziție fruntașă.

„Au înţeles că era un meci important”

Cu o siguranță dezarmantă pe faza de atac și cu atenție sporită în apărare, prin faze ce au încântat publicul prezent la sală, voleibalistele au reușit să se impună în minim de seturi, administrând prima înfrângere echipei oaspete. „Le felicit pe fete și mă bucur pentru faptul că acestea s-au mobilizat exemplar și au înțeles că era un meci important pentru redobândirea moralului și a creșterii încrederii în ceea ce privește potențialul echipei. Am muncit mult în ultimele etape, unde chiar dacă am avut și ghinion, se vede că îmbinarea experienței cu tinerețea unor jucătoare este un factor esențial pentru a progresa si de a avea o prestație sportivă compețițională cu un randament eficient", a declarat Mariana Szabo-Alexi, antrenoarea CSU Oradea.

Căpitanului echipei, Fîcă Iuliana, absolventă a Universității din Oradea, ce a revenit după o accidentare, „a strâns din dinți” și a avut o contribuție decisivă la obținerea victoriei. Pe acestă cale dorim să-i urăm un sincer “ La multi ani!”, ea sărbătorindu-și ziua de naștere în acestă săptămână. Cu acestă victorie, CSU Oradea se apropie de podium și se clasează pe locul al 4-lea, iar în etapa următoare va întâlni echipa CSM Sighetul Marmației, în deplasare.

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu Fîcă Maria, Pașca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Rizea Antonia, Măran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina, Bikfalvi Andreea, Blaj Giulia, Chiș Flavia.

Antrenor: Szabo-Alexi Mariana.