În primul joc susținut pe teren propriu în noul sezon competițional, formația pregătită de Doina și Cristian Ardelean s-a impus 26-24 (13-11) în duelul studențesc cu CSU Reșița. Partida a contat pentru etapa a doua din Seria D a Diviziei A.

În fața unei formații care an de an termină campionatul pe o poziție fruntașă, tânăra echipă a CSU Oradea a demonstrat că are valoare și un potențial important de creștere. Tracul, emoțiile, specifice unor sportive aflate la început de drum în competițiile de senioare, au făcut ca echipa oaspete să conducă jocul în debutul partidei. Astfel, după ce orădencele au deschis scorul prin Denisa Toma, CSU Reșița a egalat și a trecut în avantaj pe care nu l-au mai cedat până în minutul 19. În acest interval de timp oaspetele au condus și la trei goluri diferență (3-6, 4-7 și 5-8 în minutul 15). Trezite parcă de îndemnurile antrenoarei Doina Ardelean dar și ale coechipierei Cipriana Petric, aflată în recuperare, orădencele au revenit în joc egalând la 8 în minutul 19 și preluând apoi, în minutul 23, conducerea (10-9) pe care de altfel n-au mai cedat-o până la final.

Avantaj gestionat după pauză

Scorul la pauză a fost 13-11 iar repriza secundă se anunța a fi la fel de disputată. Situația a stat în tocmai dar grație în special evoluției jucătoarelor David Andreea (8 goluri) și Surducan Ștefania (5 goluri), CSM Oradea a reușit să obțină a doua victorie stagională. Despre echilibrul existent în teren stau mărturie rezultatele parțiale: 16-14 în minutul 37 sau 17-15 în minutul 42. Oradea s-a dus la trei goluri (18-15 în minutul 43 și 19-16 în minutul 46) și părea că poate gestiona acest avantaj astfel încât finalul să fie fără emoții. Totuși reșițencele au revenit și au egalat la 22 în minutul 52 dar asta a fost ultima răbufnire a unei echipe care are câteva jucătoare interesante în primul 7. Cu un timp de odihnă inspirat cerut de către Doina Ardelean, fetele de la CSU Oradea au avut forța necesară să câștige un joc pe care l-au condus în cea mai mare parte a timpului. Așadar, bihorencele se impun 26-24 și fac rocadă în clasament tocmai cu CSU Rețița urcând pe treapta a treia a podiumului. În runda viitoare, sâmbătă, 5 octombrie, orădencele vor evolua în deplasare cu liderul clasamentului, Crișul Chișineu-Criș.

Celelalte rezultate din etapa a treia: Marta Baia Mare – Universitatea de Vest Timișoara 20-22 (10-12) și CSM Târgu Mureș – Crișul Chișineu-Criș 25-25 (13-11).

CSU Oradea: Raluca Fulgescu, Crina Pintea, Anca Ardelean – Andreea Preduca, Rafaela Duţu 2 goluri, Andreea David 8, Denisa Toma 4, Ştefania Surducan 5, Ana Mastan, Anamaria Paşca 1, Alexandra Corondan, Florina Mocan, Denisa Tudose, Nicoleta Abodi 2, Anamaria Hercuţ 4, Denisa Gaga. Antrnori: Doina şi Cristian Ardelean. De la oaspete, cele mai bune marcatoare au fost Ştefania Roatiş 7 golri şi Marinela Pricop cu 6 reuşite.