În fața unei echipe cu care a jucat de la egal la egal în meciul din turul campionatului, pierzând la doar un gol diferență (20-21), și până în minutul 46 al partidei disputate ieri în sala de sport a Universității, CSU Oradea s-a văzut învinsă net în cele din urmă. La capătul unei partide care a contat pentru etapa a 7-a din Seria D a Diviziei A, fetele pregătite de Doina și Cristian Ardelean au pierdut 19-26 după ce la pauză conduceau la două goluri diferență, 11-9.

Nimic nu anunța acest deznodământ după ce Oradea câștigase ultimele două reprize jucate în fața Reșiței. Cu toate acestea, la fel ca în orice sport, meciul se joacă până la ultimul fluier al arbitrului. Disputa a stat sub semnul echilibrului trei sferturi din timpul de joc. În prima parte, Reșița a condus doar în deschidere (0-1) după care Oradea s-a instalat la timonă și nu a mai cedat-o până în minutul 43. Mai mult, fetele pregătite de Doina Ardelean se distanțaseră la trei lungimi (11-8) în minutul 28 și în minutul 31 (12-9) și parcă nimic nu anunța acest deznodământ. În următoarele patru minute oaspetele au egalat la 12 după care din nou gazdele au mărit ecartul la două lungimi. Reșița a revenit, a egalat la 14, apoi mergându-se umăr la umăr până în minutul 46 atunci când tabela de marcaj indica 17-17. Au urmat 10 minute de coșmar în care bihorenecele nu au reușit să înscrie niciun gol în timp ce vizitatoarele au marcat de 8 ori consecutiv, situație care a decis practic soarta meciului. În ultimele patru minute, cele două echipe au înscris pe rând astfel că rezultatul final a consemnat o înfrângere la 7 goluri pentru orădence. În urma acestui eșec, CSU Oradea ocupă locul al 5-lea cu 6 puncte adunate în 7 etape. La finele săptămânii viitoare, echipa din orașul de pe Crișul Repede va evolua în deplasare pe terenul lui CSM Târgu Mureș, liderul seriei, echipă cu victorii pe linie în toate cele 7 etape disputate.

CSU Oradea: Anca Ardelean – Anamaria Hercuț 2 goluri, Cipriana Petric 3, Cornelia Vrabie 1, Sabrina Lazea 5, Nicoleta Abodi 1, Maria Țanc 2, Denisa Gaga 1, Valeria Motogna 1, Dana Verzea 2, Maria Damian 1, Ariane Zegrean și Alexandra Bande. Antrenori: Doina și Cristian Ardelean.