Handbalistele de la CSU Oradea nu au avut practic nicio șansă în fața unei echipe care nu concepe să rateze revenirea în prima divizie. În acest context, hunedorencele s-au impus fără drept de apel în confruntarea din sala de sport a Universității într-un meci contând pentru etapa a 2-a din Seria C a Diviziei A.

Diferențe majore din toate punctele de vedere între cele două echipe, pornind de la bugetul avut la dispoziție, continuând cu gabaritul și terminând evident cu valoarea, toate acestea fiin argumete ale formației din Deva care are drept obiectiv revenirea imediată și rămânerea în Liga Națională. În acest context, misiunea studentelor orădence a fost imposibilă și oricât de mult s-au străduit jucătoare precum Cornelia Vrabie, Rafaela Duțu sau P. Argyelan, acestea nu au avut cum să facă față unor sportive de certă valoare. Deva are în lot nu mai puțin de 4 jucătoare străine, una dintre ele, Lisewska S., marcând nu mai puțin de 7 goluri în porta echipei pregătite de către Sebastian Tudor.

Prima parte a meciului a fost dominată categoric de către oaspete care conduceau cu 16-8 după 30 de minute de joc. În partea secundă s-a jucat cu garda jos astfel că s-au înscris nu mai puțin de 34 de goluri. De menționat că tehnicianul echipei oaspete a trimis în teren spre finalul partidei toate jucătorele pe care le-a avut la dispoziție. În ultimele 6 minute de joc, niciuna dintre cele două formații nu a ratat vreo aruncare din totalul de 13, stare de fapt care vorbește de la sine despre nivelul scăzut al jocului defensiv practicat de ambele echipe în acea perioadă a meciului. Așadar CSM Deva își consolidează poziția de lider al Seriei C obținând un nou succes categoric în acest debut de sezon. Oradea, în schimb, cade pe locul al 7-lea, iar etapa viitoare, marți, 27 septembrie, de la ora 17.00, va juca în deplasare cu tânăra echipă ACS Liviu Rebreanu Turda, a 6-a clasată.

CSU Oradea: Pintea, Corha – portari; Duțu 5 goluri, Argyelan 4 (3 din 7 m), Hercuț 3, Bîscă 2, Vrabie 2, Trantea 1, Zegrean 1, Snakovszki 1, Bonchiș 1, Corondan 1, Preduca 1, Horj 1, Pălii, Leș. Antrenor: Sebastian Tudor