Într-o partidă care a născut orgolii aparte cu toate că diferența valorică dintre cele două formații este una consistentă, echipa pregătită de Doina și Cristian Ardelean a repurtat cel 9-lea succes stagional. Astfel, într-un meci contând pentru etapa a 19-a din Seria B a Diviziei A la handbal feminin, CSU Oradea a învins 29-21 (14-10) pe Crișul Chișineu-Criș.

Încă dinaintea primului fluier al partidei au apărut problemele. Astfel, cu toate că beneficiază de un buget net superior față de cel al echipei din Oradea, organizarea echipei oaspete este sub orice critică. Astfel, la două dintre componentele de bază, Ligia Puț și Bianca Mîrcă, culmea, tocmai transferate de la CSU, s-a descorperit că le era expirată viza medicală. Ignorând regulamentul, antrenoarea Crișului a solicitat brigăzii de arbitri, chiar la masa oficială, să îi permită să le utilizeze pe cele două. Cum o astfel de decizie ar fi atras de la sine pierderea jocului la „masa verde”, cuplul de arbitri din Sălaj a refuzat cererea conducătoarei oaspetelor nu înainte de a fi avertizați de eventualele consecințe de către „secundul” orădencelor, Cristian Ardelean. Așadar amatorism în toată regula la o formație care a venit cu gânduri mari la Oradea.

Jenica Rudics, autoarea a 10 goluri

Revenind la joc, CSU a început tare meciul conducând după primele 5 minute cu 4-0. Ecartul cel mai mare pe parcursul primei reprize s-a consemnat în minutul 25 atunci când gazdele conduceau cu 12-7. Până la pauză, Crișul a mai redus din diferență astfel că după 30 de minute de joc tabela de marcaj indica 14-10 pentru orădence. Cu toate că diferența de valoare era evidentă, cum se întâmplă foarte des în astfel de meciuri, fetele Doinei Ardelean au intrat în jocul modest al adversarelor nereușind să pună pe tabelă acel avantaj care practic despărțește cele două echipe. Starea de fapt s-a păstrat și pe parcursul reprizei secunde, până în minutul 50 (23-18 pentru CSU). Din acel moment, cuplul de antrenori orădeni au decis să introducă rând pe rând toate junioarele avute la dispoziție. Acest suflu proaspăt s-a văzut astfel că, având 5 tinere în teren pe final, Oradea a încheiat duelul cu Crișul la 8 goluri diferență (29-21). De menționat absența importantă din tabăra gazdelor care nu au putut conta pe Gulnara Bițiș- Garipova, plecată în Rusia din cauza unor probleme personale. De departe cea mai în formă jucătoarea de la CSU în acest meci a fost Jenica Rudics, autoarea a 10 goluri. Și după disputarea etapei a 19-a, Oradea se menține pe locul al 4-lea cu 29 de puncte acumulate după 9 victorii, 2 rezultate de egalitate și 6 înfrângeri.

Cu Mioveni în următoarea etapă

În următoarea etapă, una intermediară, bihorencele vor evolua miercuri, în deplasare, cu principala contracandidată la ocuparea locului al 4-lea, Dacia Mioveni. Partida va fi extrem de dificilă în contextul în care cei doi antrenori nu vor putea conta pe mai multe componenete de bază, motiv pentru care deplasarea a stat sub semnul întrebării.

CSU Oradea: Claudia Cetățeanu, Crina Pintea, Anca Ardelean - Ștefania Roatiș, Denisa Tudose 1, Irina Munteanu, Alina Tovt 1, Cipriana Petric 4, Cristina Abodi 1, Jenica Rudics 10, Cornelia Vrabie 6,  aluca Bîscă 1, Vali Motogna 1, Anamaria Hercuț, Georgeta Diniș Vârtic 4.

Antrenori: Doina Ardelean și Cristian Ardelean.

Crișul Chișineu-Criș: Rahela Călin, Zsuzsana Salata - Priscila Lucușa, Anamaria Iuga 1, Lucreția Vartolomei 3, Romina Petrușe 2, Adnana Pop, Mihaela Cherecheș 4, Roxana Boldor 3, Alexandra Haidu, Raluca Sas 8, Amalia Corha.

Antrenor: Florica Boldor.