Echipa de handbal feminin CSU Oradea a început returul Diviziei A, seria B, cu un eşec pe teren propriu. Echipa orădeană s-a zbătut mult pentru un rezultat pozitiv cu echipa secundă a Coronei Braşov, de care a fost, însă, învinsă cu 34-35 (16-20).

 

Meciul a plăcut atât prin angajamentul celor două echipe, cât şi prin evoluţia scorului. Gazdele au condus cu 8-6 în minutul 8, după care a urmat o serie de cinci goluri ale oaspetelor, îndeosebi pe contraatac (8-11). Cu Sorina Târcă (18 ani) în zi fastă, autoare a nu mai puţin de 16 goluri, Corona II s-a desprins şi mai mult (10-15), pentru ca la jumătatea partidei scorul să fie 16-20.

Repriza secundă a fost începută fulminant de CSU, care după numai şase minute a "pulverizat" ecartul braşovencelor (21-21). Egalitatea a persistat momente bune, după care a fost rândul orădencelor să se detaşeze pe tabela de marcaj (28-25)! Pe măsura trecerii timpului, CSU a slăbit ritmul şi ocupanta locului 3 a profitat, egalând din nou la 32 şi 34. Mai mult, cu 40 de secunde înainte de final, Sorina Târcă, fiica golgeterei all-time a naţionalei României, Mariana Târcă, a adus Corona în avantaj (34-35). La ultima fază, experimentata Jenica Rudics a forţat egalarea, dar aruncarea dintr-un unghi închis a fost parată de portarul Coronei.

După acest rezultat, ambele formaţii îşi păstrează poziţiile din clasament. Corona, care nu are drept de promovare, se află pe locul 3, cu 31 de puncte, după Minaur Baia Mare - 42 puncte şi SCM Timişoara - 33 puncte, iar CSU Oradea se regăseşte pe poziţia a 5-a, cu 23 de puncte.

CSU Oradea: Claudia Cetăţeanu, Crina Pintea - Ana Nistor, Ştefania Raţiu, Denisa Tudose, Irina Munteanu 2, Alina Tovt, Cipriana Petric 2, Nicoleta Abodi, Jenica Rudics 8, Cornelia Vrabie 6, Raluca Bîscă, Gulnara Biţiş 4, Vali Motogna, Anamaria Hercuţ 4, Georgeta Diniş Vârtic 8. Antrenori: Doina Ardelean şi Cristian Ardelean.

Corona II Braşov: Diana Postovaru, Isabela Roşca – Adelina Creţu, Oana Căprar 5, Ana Maria Lopătaru 5, Claudia Lăcătuş 2, Anda Hăgeanu, Daria Bucur 2, Patricia Zainea 3, Andreea Corban, Iulia Tăbăcaru 2, Sorina Tîrcă 16. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Adrian Nacu şi Adrian Rucoiu (Târgu Mureş).

Eliminări de două minute: 1-6. Aruncări de la 7 metri: 5 (4 transformate) - 3 (3).