Pentru a doua oară consecutiv, echipa de volei băieți a CSȘ „Avram Iancu” Ștei, antrenată de prof. Sebastian Indrei, a reușit o performanță extraordinară calificându-se la faza finală pe țară în cadrul Diviziei Speranțe Masculin, făcând ca numele orașului Ștei să fie, din nou, pus la loc de cinste pe harta voleiului românesc.

Excepțional parcurs au avut „Nepoții Moțului” atât în grupa din care au făcut parte, cât și la turneul semifinal, organizat în orașul de la poalele Munților Apuseni, deoarece nu au pierdut nici un meci, fapt care face ca susținătorii acestei echipe să spere în câștigarea unei medalii la turneul final.

Turneul final, din nou la Zalău

Sincere felicitări autorităților locale din orașul Ștei, în care primarul Iulian Balaj a avut o contribuție decisivă pentru reușita aducerii turneului semifinal în urbea de sub Apuseni, în perioada 18-20 martie, când speranțele voleiului șteian au avut ocazia să demonstreze publicului din Depresiunea Beiușului că formează o garnitură foarte solidă. După ce a înregistrat doar victorii „pe linie”, echipa antrenată de prof. Sebastian Indrei a obținut „pașaportul” pentru turneul final care se va disputa în perioada 11-15 mai în județul Sălaj. Așadar, „capitala” voleiului la Divizia Speranțe Masculin va fi municipiul Zalău unde își vor disputa medaliile opt echipe repartizate în două grupe. Grupa în care va juca CSȘ „Avram Iancu” Ștei mai are în componență echipele CSM București, CSȘ Zalău și CSȘ Arcadia Galați, în timp ce, în cealaltă grupă se vor întâlni CTF Mihai I București, Academia de Volei Lazăr Marius Zalău, LPS Suceava și CSȘ Caransebeș. La o simplă „lecturare” a celor două grupe putem observa, fără a fi „specialiști” în domeniu, faptul că pe lângă cele două echipe din capitala țării mai sunt prezente grupări care au o mare tradiție, dar și performanțe, în voleiul românesc, și cu toate acestea voleibaliștii șteieni vor reprezenta o „nucă” foarte tare la acest turneu final.

Lotul este bazat pe unitate

Echipa de speranțe a CSȘ „Avram Iancu” Ștei își desfășoară activitatea în cadrul Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei, a cărui conducere este asigurată de profesorii Cristian Adrian Andru, director, și Cristian-Petru Gavriș, director adjunct, întotdeauna receptivi la doleanțele voleibaliștilor, sprijinindu-i substanțial. Lotul pe care îl are la dispoziție profesorul Sebastian Indrei, antrenorul șteienilor, este compus din Iulius Indrei, David Palfy Stan, Albert Agud, David Molnar, Denis Bichilie, Alexandru Avram, Rareș Avram, George Șerban, Andrei Farcaș, Luca Bala, în care unitatea de grup este una evidentă, ca și omogenitatea, una care va avea un „cuvânt” greu de spus la acest turneu final. 

Galeria șteiană va fi prezentă la Zalău

Încă după ultimul fluier de la turenul semifinal din luna martie, galeria șteiană, compusă în mare parte din părinții jucătorilor, rudelor, dar și a multor prieteni, își făcea planuri pentru a însoți echipa la turneul final, indiferent de orașul unde va avea loc acesta. Faptul că se va disputa din nou la Zalău a creat o mare emulație în rândul acestora, și, cu siguranță, voleibaliștii șteieni vor fi susținuți de un grup destul de masiv, în rândul căruia se vor regăsi Iulian Balaj și Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, precum și consilierul județean Dorin Boca, și el mare iubitor, dar și susținător, a fenomenului sportiv de sub Apuseni, ei fiind prezenți și anul trecut la turneul final de la Zalău. Este cunoscut faptul că în orașul Ștei autoritățile locale au acordat, și acordă, o mare atenție mișcării sportive, iar o prioritate aparte o are activitatea juvenilă, care a primit mult sprijin din partea acestora.

Cu gândul la...aur!

Dacă anul trecut echipa CSȘ „Avram Iancu” Ștei a pătruns, tot în cadrul Diviziei Speranțe Masculin, în „careul de ași”, de această dată tinerii voleibaliști șteieni pleacă la Zalău cu gândul la obținerea medaliei de aur, una care poate fi cucerită dacă luăm în calcul valoarea lotului, dar și experiența acumulată de jucători în ultimii ani, când au fost o prezență constantă la turneele finale. Acești băieți minunați, adevărați „ambasadori” a orașului Ștei pe harta voleiului românesc, merită toată admirația și aprecierea locuitorilor urbei, deoarece vor face ca orașul de sub Apuseni să mai întoarcă încă o „filă” glorioasă din lunga tradiție a acestei discipline sportive mult iubită pe aceste meleaguri.