După un adevărat regal voleibalistic oferit de cele două echipe de junioare, pe buzele tuturor celor prezenți s-a „citit”, la final, aceiași nemulțumire, adică faptul că meciul nu s-a putut încheiat la egalitate.

Într-adevăr, demult nu a mai „trăit” Sala de Sport a CN „Avram Iancu” Ștei un meci de o asemenea frumusețe, cu răsturnări spectaculoase de scor, cu realizări extraordinare, evident păstrând nivelul competiției. Fără teama de a greși, a fost un adevărat regal voleibalistic orchestrat de  antrenorii Răzvan Fărcanea și Rodian Achimescu, vechi cunoștințe de pe vremea când amândoi reprezentau orașul Ștei pe prima scenă voleibalistică a țării, la echipa Minerul. Au reușit amândoi, deoarece voleibalistele au dat dovadă de o bună pregătire din toate punctele de vedere, iar în urma unui meci, de infarct pe alocuri, victoria a surâs șteiencelor, bine susținute, de această dată, de o mică, dar vulcanică galerie, una care a respectat restricțiile sanitare în vigoare. În primul set, gazdele au pornit cu un iureș formidabil, fapt ce a făcut ca diferența să se instaleze repede, 6-1, 16-12, pentru ca setul să fie adjudecat ușor, 25-15. De un rar dramatism a fost al doilea set, echipele fiind mereu în același ritm, până la 21-21, iar orădencele au dat dovadă de mai mult calm pe final, câștigând setul la limită, 23-25. Șteiencele au acuzat șocul în setul trei, unul în care oaspetele s-au instalat la conducere, câștigând clar, 12-25. Orgoliul șteiencelor a fost unul cu mult „deasupra fileului” în setul patru, ele instalându-se la conducere, 8-5, 13-9, reușind o diferență liniștitoare, cu un final la fel, 25-14. În setul decisiv, mica galerie șteiană a ieșit la rampă, reușind practic să de-a „aripi” favoritelor care datorită a patru servicii consecutive bine executate de Georgiana Gruie, au punctat perfect, 4-0. La rampă a ieșit Diana Micula cu șase servicii impecabile, iar diferența s-a mărit vizibil, 10-1, setul fiind adjudecat cu 15-6. Acest meci s-a disputat în ultima etapă a turului din cadrul Diviziei Feminin Juniori, Seria E, din care mai fac parte, alături de grupările bihorene, și echipele CSȘ Bega Timișoara, CSȘ Lugoj, CSȘ Caransebeș și CS Pro Volei Arad.

CSȘ „Avram Iancu” Ștei: Georgiana Gruie, Raluca Vuluga, Ana Maria Găvruța, Elena Șerban, Maria Petriș, Mălina Creț, Diana Micula, Roberta Moș, Larisa Cuc, Anastasia Deac.

Antrenor: Prof. Răzvan Fărcanea.

LPS Bihorul Oradea: Aida Anca, Antonia Condure, Bianca Florea, Ana Popa, Melinda Biro, Daria Szabo, Anett Karacsonyi, Maria Pruncuț, Alexia Pacolta, Diandra Cîmpeanu, Diana Porumb, Miruna Moș.

Antrenor: Prof. Rodian Achimescu.

Arbitri: Dragoș Rus, principal, Cluj Napoca; Antonio Drăgan, secund, Dej; Andreea Balogh, scorer, Oradea.

Asistența medicală: Dr. Daciana Baic.

Director concurs: Corneliu Deac.