Prin victoria obținută în ultima etapă disputată pe teren propriu șteienii au produs o mare surpriză dacă specificăm aspectul că gruparea bucureșteană este o prezență constantă, an de an, la turneele finale, obținând medalii.

Victoria șteienilor are, astfel, o strălucire aparte, iar la acest meci publicul, unul bun cunoscător al acestei discipline, a fost fantastic împingând pur și simplu favoriții spre victorie, una obținută cu multă trudă, dar mai ales cu mare încredere în forțele proprii. Acest meci a creat multe nostalgii printre spectatori care au simțit din nou atmosfera marilor meciuri când la Ștei poposeau în prima ligă a țării echipe galonate, precum Rapid București, Dinamo București, Politehnica Timișoara, Univesitatea Cluj, Elcond Zalău, ca să enumerăm doar câteva, iar Minerul Ștei făcea o bună impresie pe prima scenă a țării. În fine, să lăsăm nostalgia și să trecem la meciul în sine care în primul set a „contabilizat” multe egalități, 3-3, 8-8, 13-13, 16-16, moment în care oaspeții s-au desprins 16-19, 18-23, pentru ca la final să consemnăm 21-25. Setul doi a început cu șteienii în prim plan, iar diferența s-a instalat ușor, dar sigur, 5-3, 11-8, 18-14, pentru ca setul să fie adjudecat cu 25-19. Pur și simplu în setul trei gazdele au zburdat, iar diferența a crescut continuu, 5-1, 10-4, 20-10, iar la final 25-12. Se părea că victoria va fi una facilă, însă bucureștenii au intrat mult mai hotărâți pe teren în setul patru preluând conducerea, 6-8, 11-16, pentru a câștiga destul de lejer, 18-25. Cu o sală în picioare și încurajări formidabile, ultimul set a început destul de echilibrat, 2-2, 6-6, însă șteienii au reușit desprinderea, 8-6, 11-8,  după care s-a mers „minge la minge”, iar setul s-a încheiat cu o realizare de excepție a celui mai complet jucător de pe teren, Alex Țigan, care a parafat încheierea setului, 15-12, dar și a unei victorii strălucitoare. Splendidă a fost coregrafia fetelor de la minivolei care au afișat spre finalul partidei un banner, „Suntem mândri de voi”, gest apreciat ca atare atât de juniorii șteieni, cât și de numerosul public spectator. Partida s-a disputat în cadrul campionatului de juniori U19 Grupa Elită, Seria A, din care mai fac parte echipele CSȘ Viitorul Cluj, LPS CSȘ Suceava, CNMB Râmnicu Vâlcea și CNMV Ploiești.

CSȘ „Avram Iancu” Ștei: Andrei Ille, Luca Bala, Alex Avram, Sergiu Scrofan, Alexandru Avram, Iulius Indrei, Alex Țigan, Denis Cocoș, Rareș Bala, George Șerban, David Palffy, Rareș Avram. Antrenor: Prof. Sebastian Indrei.

CTF Mihai I București: Marius Mohorea, Alex Oprea, Iustin Oprea, David Aciobăniței, Alin Motrân, Dragoș Dobrea, Gabriel Popenciuc, Petru Radu, Iustin Capsau, Robert Irimia. Antrenor: Prof. Costin Stan.

Arbitri: Zoltan Kovacs, principal, și Mihai Costa, secund, ambii din Oradea. Arbitru scorer: Andrea Balogh, din Oradea. Asistența medicală a fost asigurată de către asistent medical generalist Gianina-Florentina Avram. Director de concurs: Anița Indrei.