Derby-ul Seriei F, din cadrul Diviziei Cadeți Feminin, a dat câștig de cauză ocupantei locului trei în dauna celei de pe poziția a doua, într-un meci în care șteiencele au dovedit multă stăpânire de sine și siguranță pe final de seturi.

Un meci cu implicații majore la vârful clasamentului s-a disputat, sâmbătă, în sala de sport a CN „Avram Iancu” Ștei, unde, după o luptă aprigă, șteiencele au reușit o victorie muncită, care le propulsează pe poziția a doua în clasament, tocmai în locul adversarei întâlnite. Se părea că victoria gazdelor va fi una lejeră în această confruntare deoarece în primul set șteiencele au zburdat pur și simplu, 8-5, 16-9, câștigând cu 25-17, însă oaspetele au pus stăpânire pe setul doi, 6-8, 12-16, și chiar dacă egalitatea s-a produs la 19, șansa a surâs oaspetelor prin două mingi norocoase, câștigând setul, 23-25. Setul trei a fost unul foarte echilibrat, cu șteiencele sensibil în avantaj, 8-6, 16-15, însă egalate la 21. Stăpânirea de sine a dat rezultatul scontat, șteiencele câștigând cu 25-21. Spre lauda lor oaspetele nu au cedat, conducând „ușor”, 5-8, 15-16, pentru ca, din nou, să consemnăm egalitatatea la 20. Și de această dată șteiencele au dat dovadă de multă inspirație și echilibru reușind victoria, 25-22. Meciul a scos în relief „sudura” dintre compartimentele șteiencelor, dar mai ales legătura de prietenie dintre jucătoare, care în toate momentele dificile s-au încurajat una pa cealaltă, fapt care s-a dovedit a fi deosebit de benefic, ele revenind la timonă întotdeauna. De altfel, majoritatea componentelor acestei echipe au în palmares medalia de argint cucerită anul acesta în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, unde au devenit vicecampioane naționale. Cu asemenea „greutăți” la piept, cu siguranță cadetele șteience țintesc turneul final, unul accesibil dacă analizăm prestația arătată până acum de voleibalistele de la poalele Munților Apuseni, într-o urbe unde tradiția voleiului este una foarte cunoscută la nivel național.

CSȘ Ștei: Giulia Balaj, Andreea Tulbure, Carina Veseli, Iulia Știole, Maria Petriș, Maya Rosenfeld Bugle, Georgia Gruie, Anamaria Gruie, Andreea Ținte.

Antrenor: Prof. Răzvan Fărcanea.

CSȘ Blaj: S. Spătăcean, A. Fekete, L. Rusu, A. Oltean, G. Moșneag, I. Corlea, C. Bocaniciu, A. Pop, R. Spătăcean, C. Tuluș.

Antrenor: Prof: Dan Moldovan.

Arbitri: Bogdan Bota și Robert Costea, ambii din Deva.

Arbitru scorer: Andrea Balogh.

Asistența medicală: Dr. Daciana Baic și as. Geanina Purle.

Director de concurs: Alin Veseli.