Cu o victorie categorică au debutat junioarele șteience în noul an, după o evoluție entuziasmantă, mult aplaudată de publicul local, bun cunoscător al voleiului, o disciplină sportivă cu „rădăcini adânci” în Depresiunea Beiușului.

Jucând sub egida Federației Române de Volei, junioarele șteience fac parte din Seria E, alături de echipele CSȘ Bega Timișoara, CSȘ Carnsebeș, CSȘ Lugoj, CS Pro Volei Arad, LPS Bihorul Oradea, ocupând locul patru. Această categorică victorie poate fi un adevărat impuls pentru fetele antrenate de prof. Răzvan Fărcanea în vederea tentativei de a ocupa un loc fruntaș care să-i permită accederea la turneul semifinal pe țară, obiectivul, de altfel, declarat la începerea actualului campionat. După un început mai „strâns” în primul set, 4-3, 8-5, șteiencele s-au dezlănțuit, cu Larisa Cuc, „Lala”, cum este alintată de colege, în mare formă, mărind vizibil diferența, 16-6, 20-8, câștigând setul detașat, 25-13. Antrenorul Răzvan Fărcanea a dorit să vadă potențialul lotului pe care îl are la dispoziție, iar în acest sens a făcut mai multe schimbări în formula de start a setulului doi, iar tabela s-a schimbat, ritmic, în ambele sensuri, egalitatea fiind consemnată la 10, prima diferență mai notabilă fiind 16-13 pentru gazde. Spre lauda lor, arădencele s-au ținut „scai” de fiecare minge, însă luciditatea pe final de set a șteiencelor a fost hotărâtoare, adjudecându-și setul cu 25-21. Setul trei a fost unul deosebit de palpitant, egalitatea consemnându-se de mai multe ori, 7-7, 10-10, 13-13, pentru ca arădencele să se distanțeze, 15-19. La acest scor la serviciu a ajuns Maria Petriș care a reușit o serie de 9 servicii consecutive deosebit de puternice, dar mai ales bine plasate, făcând practic imposibilă construcția în cealaltă suprafață de teren, iar diferența instalată, 24-19, nu a mai putut fi refăcută, setul fiind încheiat cu scorul de 25-20. O notă aparte publicului șteian, care a respectat cu strictețe restricțiile impuse din punct de vedere medical, dar și… sportiv, deoarece, la final, aplauzele au fost adresate atât favoritelor, cât și învinselor, semn că la Ștei domină fair-play-ul.

CSȘ „Avram Iancu” Ștei: Ana Găvruța, Georgia Gruie, Raluca Vuluga, Larisa Cuc, Daria Carțiș, Maya Rosenfeld Bugle, Maria Petriș, Mălina Creț, Roberta Moș, Diana Micula, Anastasia Deac, Andrea Ținte.

Antrenor: Prof. Răzvan Fărcanea.

Pro Volei Arad: A. Ciubotariu, R. Jancsik, O. Horga, A. Igna, A. Glăvan, A. Vlaicu, M. Olariu, A. Budurișan, G. Botescu, A. Lupaș, G. Peia, I. Nedean.

Antrenor: Prof. Daniel Ispas.

Arbitri: Mircea Batin, principal, Baia Mare; Georgiana Grădinaru, secund, Oradea; Andrea Balogh, scorer, Oradea.

Asistența medicală: dr. Daciana Baic, as. Florica Lucaciu.

Director de concurs: Remus Veseli.