Cei mai înflăcărați iubitori de volei care au fost prezenți în Sala de Sport a CN „Avram Iancu” Ștei au trăit un meci cu o încrâncenare extraordinară, cu o luptă dusă la epuizare, dar mai ales cu un final dramatic, în care victoria a surâs echipei gazdă.

Dacă în precedentul meci jucat pe teren propriu, în 10 februarie, șteienii au fost învinși la limită, 2-3, de oaspeții din Suceava, de această data „fileul” a surâs gazdelor care s-au impus tot la limită, 3-2, după un meci nerecomandat…cardiacilor. După cum s-a derulat primul set cu șteienii în prim plan, 8-6, 13-9, 20-16, pentru ca la final să consemnăm 25-18, toată lumea spera la o victorie „scurtă” în favoarea gazdelor. Semnalul de alarmă a fos dat în setul următor când oaspeții s-au ținut „scai” de partenerul de întrecere, 8-7, 16-13, 22-21, pentru ca finalul să consemneze un scor strâns 25-23. Setul trei a fost la discreția oaspeților care au condus în permanență, 2-8, 6-16, câștigându-l lejer, 14-25. Al patrulea set a început cu șteienii la conducere, 4-2, 8-5, 9-6, dar în urma unei greșeli grave de arbitraj care au avantajat ploieștenii situația s-a schimbat pe tabela de marcaj, oaspeții contabilizând 7 puncte consecutive, 9-13, și luând opțiune serioasă pentru câștigarea setului, 18-25. De un rar dramatism a fost ultimul set cu răsturnări spectaculoase de scor, 0-3, 6-5, 8-11, 12-12, pentru ca pe final stăpânirea de sine a șteienilor –  în care a excelat Alex Țigan, cel mai complet jucător de pe teren, cu un calm și o precizie incredibilă în situații limită – să aibă câștig de cauză, gazdele câștigând setul, 15-13, și meciul la limită, 3-2. Partida s-a disputat în cadrul campionatului de juniori U19 Grupa Elită, Seria A, din care mai fac parte echipele CTF Mihai I București, CSȘ Viitorul Cluj, LPS CSȘ Suceava și CNMB Râmnicu Vâlcea.

CSȘ „Avram Iancu” Ștei: Andrei Ille, Luca Bala, Alex Avram, Alexandru Avram, Iulius Indrei, Alex Țigan, Denis Cocoș, Rareș Bala, David Palffy, Rareș Avram. Antrenor: Prof. Sebastian Indrei.

CNMV Ploiești: Alex Petculescu, David Ion, Robert Eftimie, Octavian Nedelea, Bogdan Ion, Levi Oprișanu, Stelian Iordache, Andrei Tănăsecu, Tiberiu Albulescu, Darius Ștefan, Filip Simion, Sebastian Vâlcescu, Vlad Balea. Antrenori: Prof. Nicolae Stănescu și Alexnadru Călin. Roxana Calance

Arbitri: Roxana Calance, principal, și Bogdan Bota, secund, ambii din Deva. Arbitru scorer: Andrea Balogh, din Oradea. Asistența medicală a fost asigurată de către asistent medical generalist Gianina-Florentina Avram. Director de concurs: Răzvan Fărcanea.