Baschetbaliștii orădeni dispută miercuri, 1 mai, cu începere de la ora 19.00 (Digi Sport 3), meciul 3 din cadrul semifinalei Ligii Naționale la baschet masculin pe care o dispută în compania formației ilfovene CSO Voluntari. În eventualitate unui succes, bihorenii își vor asigura participarea în ultimul act al competiției pentru al doilea sezon consecutiv.

După un primul duel cât de cât echilibrat, în care elevii lui Cristian Achim s-au impus la doar 6 puncte diferență, scor 79-73, roș-albaștrii s-au dezlănțuit în meciul al doilea, disputat la Arena Antonio Alexe, câștigând detașat confruntarea, scor 96-76, cu o formație care se află în prim planul baschetului românesc al ultimilor ani. Aceste succese conferă statul de favorită formației orădene care primește cote de 1.70 pentru o eventuală victorie în timp ce ilfovenii sunt evaluați cu cote de 2.35 pentru un posibil succes. Cu toate că prima partidă s-a încheiat la doar 2 posesii diferență, ceea ce ar permite cârcotașilor să spună că jocul a fost deschis oricărui rezultat, ardelenii au controlat acea partidă. Despre jocul al doilea, disputat la Arena Antonio Alexe într-o atmosferă superbă care amintește de marile dueluri din trecut, prea multe nu sunt de spus câtă vreme „leii roșii” au dominat total meciul începând cu sfertul al doilea.

Forma sportivă, favorabilă clar bihorenilor

Satistica ne arată că echipa pregătită de către Cristian Achim se află într-o formă sportivă mult mai bună. Bihorenii vin după 5 victorii consecutive în timp ce formația din Voluntari are la activ 4 eșecuri în ultimele 6 jocuri. În același timp, parcursul din sezonul regulat ne arată o diferență importantă între cele două adversare de mâine. Orădenii au avut un bilanț de 14 succese și 4 eșecuri cu echipele din Top 10 al Ligii Naționale în timp ce ilfovenii au cedat în 8 dintre cele 18 confruntări avute. Și atunci când vorbim despre meciurile directe, Oradea se află într-o poziție complet favorabilă, roș-albaștrii câștigând ultimele 6 partide.

Așadar bihorenii au suficiente argumente să creadă că pot închide această serie semifinală în minimum de meciuri și vor face pasul către finală acolo unde, foarte probabil, va da peste campioana U-BT Cluj-Napoca, formație care conduce pe FC Argeș Pitești cu scorul general de 2-0 după primele 2 meciuri disputate. Programul rămas al semifinalei dintre Oradea și Voluntari, în eventualitatea în care va fi necesară disputarea tuturor celor 5 meciuri, arată astfel:

- meciul 4, vineri, 3 mai, de la ora 19.00, la Voluntari

- meciul 5, marți, 7 mai, la Oradea, la o oră care va fi stabilită ulterior dacă va fi necesar