În vederea pregătirii noului start competițional, tânara echipă șteiană, compusă în majoritate din juniori, a disputat un meci amical pe teren propriu, care, în ciuda înfrâgerii suferite, s-a dovedit a fi un test deosebit de util.

Porniți la drum în viitorul campionat în Liga a V-a, șteienii au prezentat o echipă compusă în majoritate din juniori proveniți din propria pepinieră, cu gândul la promovarea tinerelor talente din Ștei, și din zona orașului, îndeplinind astfel politica sportivă a celor care se ocupă de destinele acestei formații. Evident, în amicalul susținut în compania echipei Unirea Roșia, proaspăt promovată în Liga a IV-a, elementul hotărâtor în ecuația câștigătoarei a fost experiența oaspeților, în rândul cărora se regăsesc jucători cu multă „vechime” în competițiile organizate de AJF Bihor.

 După ce, mulți ani, a cochetat cu primele locuri ale clasamentului, Unirea Roșia, iată, a făcut „pasul” hotărâtor spre Liga a IV-a, având parte de susținerea unui primar, Remus Moțiu, mare iubitor, dar mai ales practicant, al fotbalului, pe care acum îl sprijină și din „fotoliul” de primar, dar și din „iarbă”, deoarece este ferm hotărât să-și ajute echipa și din postura de jucător, nu doar din cea de edil al comunei Roșia.

La Ștei, în amicalul disputat, echipa gazdă a avut ghinionul ca la prima fază, după numai 33 de secunde, Florin Alb (1) să deschidă scorul (0-1), după o fază electrizantă, în care juniorii șteieni nici nu au reușit așezarea în teren. Adrian Patronea (11) a încercat o lovitură de cap, după care gazdele au avut șansa egalării, însă portarul oaspeților, Florin Pup,  a avut un reflex formidabil la șutul lui Rareș Vulciu (13), la o minge pe care scria gol. Tânara echipă șteiană a prins curaj, iar după câteva „șarje” în careul advers, același Rareș Vulciu (23) a avut o mare ocazie, dar, încă o dată, Pup a respins miraculos. Însă golul a venit iar la cealaltă poartă, pentru că, de la aproximativ 25 de metri, Remus Nistor (25), a trimis un „trasor” sub bară, modificând tabela (0-2). Scorul la pauză (0-3) a fost stabilit de Alex Tipea (33), repriza încheindu-se cu dominarea gazdelor, însă fără efect pe tabela de marcaj. Repriza a doua a debutat cu un nou gol (0-4), înscris de oaspeți prin omniprezentul Remus Nistor (53), pentru ca portarul șteienilor, Alexandru Boc, să apere o lovitură de pedeapsă executată de Adrian Sârb (69). Totuși, oaspeții au mai înscris o dată prin Adrian Patronea (77), care a stabilit scorul final (0-5).

CSO: George Petruța - Paul Văduva, Cristian Bilă, Mădălin Sere, Eduard Lazea, Alex Gociu, Paul Varga, Alex Moruț, Dacian Gheban, Vlad Tinca, Rareș Vulciu. Au mai jucat: Alex Boc, Rareș Vuluga, Sergiu Butișcă, Andrei Secui, Alex Căruțășoiu, Ianis Parasca, Marius „Lăcătuș” Fofiu, Andrei Prața. Antrenori: Voicu Popa și Sandu Balaj.

Unirea: Florin Pup - Adrian Sârb, Florin Ciuhandu, Răzvan Bogdan, Florin Dumea, Liviu Tirla, Florin Alb, Adrian Patronea, Alex Tipea, Bogdan Pirtea, Remus Nistor. Au mai jucat: Ionuț Topai, Valentin Burescu, Ioan Oraș, Remus Moțiu, Florin Pacionel. Antrenor: Ioan Oraș.