Echipele bihorene, atât din Liga a IV-a cât și din Liga a V-a, au intrat în linie dreaptă în ceea ce privește meciurile de pregătire înaintea startului oficial din cele două campionate care vor debuta la sfârșitul acestei săptămâni.

Astfel, la Ștei, pe o suprafață de joc excelentă, cele două grupări din Depresiunea Beiușului s-au confruntat într-o partidă amicală care s-a dovedit, conform aprecierilor celor doi antrenori, Sandu Balaj și Ionuț Cergheș, a fi deosebit de utilă. Un „adversar” incomod pentru toți jucătorii a fost căldura sufocantă pe final de meci care a influențat mult ritmul partidei, unul deosebit de lent. Totuși, trebuie apreciată inspirația organizatorilor de a programa startul partidei la ora 10.00, care a „contribuit” benefic la pofta de joc din prima repriză, una alertă dar mai ales cu multe faze electrizante, dar și cu ocazii de gol, în care echipa mai slab cotată, Gloria, s-a ridicat la valoarea partenerului de întrecere. De altfel oaspeții au și înscris în startul partidei, însă reușita lui Țiboc (13) a fost anulată, pe bună dreptate, pentru poziția de off-side. După ce Galea (15) a trimis pe lângă bară, oaspeții au periclitat mai mult poarta șteienilor însă Balint (17) a trimis peste bară, pentru ca veteranul Fofiu să se remarce în două rânduri la ocaziile avute de Szekereș (19) și Iștoc (23). După această scurtă dominare a vizitatorilor, șteienii au luat cu asalt terenul advers, însă B. Dumuța (27) și Haica (29, 33) au tratat cu superficialitate oportunitățile avute. În urma unui cotraatac bine construit pe partea dreaptă, Țiboc (37) a trimis puțin alături, iar la cealaltă poartă, Cociu a salvat din fața lui Galea (39), pentru ca la ultima fază a reprizei să se recunoască învins (1-0)  în fața lui Haica (41) care a materializat o cursă personală. Partea secundă, așa cum am afirmat de altfel, a fost una mult mai lentă dar și mai săracă în faze de poartă. În primele minute s-au evidențiat cei doi portari, Cociu și Fofiu, prin două parade eficiente la șuturile expediate de Szekereș (55) și Dr. Pele (59). Codrean (78) a trimis puțin pe lîngă vinclu, în timp ce la următoarea fază plasa porții să fie scuturată (2-0) de reușita lui Oncică (79), din unghi, care a stabilit scorul final. Tarcea a respins cu piciorul, ca la handbal, șutul lui Stoian (89) de la ultima fază a jocului.

CSO: Fofiu – Toma, Cr. Ștefan, Dumbrăveanu, Tuduce, B. Dumuța, L. Bogdan, Stoian, Galea, Lazea, Haica. Au mai jucat: Plisco, Cocoș, Dr. Pele, Lucaciu, Oncică. Antrenor: Sandu Balaj.

Gloria: Cociu – Balint, Rusu, Cr. Lezeu, Tamaș, Dr. Lezeu,  Sârb, Iștoc, Alb, Szekereș, Țiboc. Au mai jucat: Tarcea, Lupău, Codrean. Antrenor: Ionuț Cergheș.