Stadion: Orășenesc

Spectatori: aproximativ 100

Marcatori: Gavriș 11, Ciprian Popa 39, 63, 89, 90+2

Cartonaș galben: Dumbrăveanu

CSO: Plisco - Dumbrăveanu, Cr. Ștefan, Botan, Pașca, R. Pirtea, Galea (82 Cupa), Oncică, Gavriș, Pele, C. Popa.

Antrenor: Voicu Popa.

Bihorul: Laza - Măran, Peic, R. Bogdan (62 N. Mihoc), Mândru, Fl. Popa (62 G. Popa), Dume, B. Pirtea (46 A. Sârb), Țirban, Tipea, Bălăceanu (46 Szekeres).

Antrenor: Nicolae Mihoc.

Arbitri: Cosmin Cormoș - la centru, Valentin Zah, Giuliano Marchica - asistenţi.

Observator AJF: Gheorghe Rusu (Șuncuiș)

Prin această victorie concludentă în populara competiție, Cupa României faza pe județ, șteienii par a fi trecut începutul dezastruos de campionat prin cele două înfrângeri consecutiv suferite, dar mai ales prin golaverajul negativ înregistrat, însă acest fapt se va putea vedea mâine, la Oradea, în compania studenților, din cadrul etapei a III-a , din Liga a IV-a.

Echipe cu stări diferite s-au dovedit a fi în această confruntare vecinii din Depresiunea Beiușului, în care șteienii au reușit o partidă bună din toate punctele de vedere, în timp ce beiușenii nu prea s-au racordat la lupta de pe dreptunghiul verde. Sugestiv în acest sens este faptul că oaspeții au trimis primul șut spre poartă (!) după o oră de joc, mai precis prin Szekeres (63), dar pe lângă bară, după care au mai avut două tentative, la fel eșuate, prin Țirban (81) și Tipea (85), restul timpului forța ofensivă fiind în „somaj”, în timp ce compartimentul defensiv a fost unul visător. Ov. Pașca (5), după o cursă printre „jaloanele” beiușene, a ratat de puțin deschiderea scorului, care s-a înfăptuit la următoarea fază mai consistentă când Gavriș (11) a profitat de aceeași oportunitate, înscriind cu un șut din marginea careului mare. Oncică (21) a fost protagonistul unei curse rapide pe partea dreaptă, însă balonul trimis în marginea careului mic a fost deviat de Peic în propriul portar, pentru ca Galea (29) și C. Popa (38) să trimită pe lângă cadrul porții. Scorul la pauză (2-0) a fost stabilit de C. Popa (39), după o cursă solitară. Botan (50), C. Popa (55) și D. Pele (61) au prefațat majorarea scorului reușită de C. Popa (63), pentru ca tot el să mai fie, din nou, în prim plan printr-o nouă reușită, (4-0), în minutul 89. În minutele de prelungire Ciprian Popa (90+2) a reușit un „careu” de goluri, ultimul fiind printr-un procedeu, cu călcâiul, care a făcut să iasă în evidență cum nu se poate mai bine carențele din apărarea beiușenilor în acest meci. Dar, pentru că într-adevăr există un dar, să nu ne grăbim cu diferența dintre cele două echipe, deoarece săptămâna viitoare, sâmbătă, 15 septembrie, duelul se va reedita în cadrul etapei a IV-a, din campionatul Ligii a IV-a, unde, evident, datele „problemei” vor fi cu totul altele.

Celelalte rezultate din turul III:

AS Unirea Oşorhei - CSC Sânmartin 0-10

CSC Viitorul Bratca - Club Sportiv Oşorhei 0-3

CS Săcueni - Unirea Valea lui Mihai 2-1

ACS CAO 1910 Oradea - CS Diosig 2-0

ACS Voința Ciumeghiu -  Unirea Livada 1-6

CS Mădăras - CS Viitorul Borş 2-1

Viitorul Tărian - FC Universitatea Oradea 2-8

În 26 septembrie, de la ora 16.30, vor avea loc meciurile din sferturile de finală: CSO Ştei - CSC Sânmartin, CAO Oradea - CS Oşorhei, CS Mădăras - Unirea Livada şi CS Săcueni - Universitatea Oradea.