Revenită în întrecerea internă, după două eşecuri în FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea şi-a mai refăcut moralul după victoria cu 84-62(22-19, 19-15, 20-15, 23-13), asupra CSM Galaţi, în etapa a 5-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

Cu excepția primelor minute ale partidei din Arena Antonio Alexe, orădenii au condus pe toată durata întâlnirii, dar până la pauză diferenţa a fost relativ mică  (41-34) în condiţiile în care au avut în faţă ultima clasată. Scorul a luat proporţii mai ales în ultimul sfert. "A fost un meci pe care trebuia să-l câștigăm. Defensiva ne mulțumește atât în urma acestui meci, cât și în tot ceea ce s-a întâmplat până acum în acest sezon. Din păcate nu putem să producem la fiecare meci din punct de vedere ofensiv, așa cum ne-am dori. Va trebui să fim mai constanți în atac. Avem părți în care jucăm foarte frumos în atac, ne asigurăm foarte multe aruncări corecte, deschise. Doar că pentru noi este important ca din acele aruncări deschise să rămânem la un anumit nivel constant. Avem prea multe oscilații în joc. Aici mă refer la sferturi în care marcăm bine de tot, dar unele în care nu reușim pur și simplu să punem mingea în coș. Însă până la urmă apărarea, în jocul de baschet, indiferent de situație, apărarea rămâne fundamentul. Eu zic că avem acest fundament. Va rămâne să reușim să producem în mod constant în atac”, a afirmat antrenorul Cristian Achim.

Etapa viitoare, CSM CSU Oradea va juca tot pe teren propriu cu Rapid București, marți, 2 noiembrie. Proximul joc al CSM va fi miercuri, 27 octombrie, pe terenul celor de la Szolnoki Olajbányász, în FIBA Europe Cup.

CSM CSU Oradea: Holt 16 (3×3), Bickauskis 8 (1×3), T. Fometescu, Green 16, Gavrilovic 13 (1×3), K. Richard 8 (2×3), Vl. Marinău, Paliukenas 2, Vescan, B. Nicolescu 9 (1×3), Baciu 6, N. Markovic 6.

Antrenor: Cristian Achim.

CSM Galați: Milton 14 (2×3), Brewton 9 (1×3), Stan 2, Sturanovic 15, Ferguson Masters 11 (3×3), Vlad 2, Gherman, Duică, Ciotlăuș 9 (1×3).

Antrenor: Florin Nini.

Arbitri: Dragoș Nicoale, Dan Narcis, Ioan Moraru.

Comisar FR Baschet: Radu Bucerzan.