Într-o partidă contând pentru etapa a 11-a din Seria D a Diviziei A la handbal feminin, CSU Oradea a fost învinsă 34-29 (17-12), în deplasare, pe terenul echipei CSM Târgu Mureș, a doua clasată.

Meci spectaculos sâmbătă în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, cele 63 de reușite încântând publicul, la capătul unui joc dinamic și destul de echilibrat. Începutul a aparținut gazdelor, eșecul de la Oradea având menirea să motiveze suplimentar echipa din Mureș decisă să tranșeze cât mai rapid soarta jocului. Așadar, încă din primele minute, gazdele conduc la 2-3 goluri diferență, iar după un 10-8 în minutul 15, se merge la un 13-8 după câteva ratări „unu la unu” cu portarul advers. Această diferență se menține până la pauză când tabela indica 17-12 și toată lumea credea că gazdele vor avea un galop de sănătate în mitanul secund. Banca orădeană schimbă, trecând-o pe Duțu din extremă pe postul de coordonator, iar linia de 9 metri a oaspetelor destabilizează apărarea CSM-ului aproape la fiecare atac. Încet, încet scorul se strânge, iar în minutul 47 se înregistrează o diferență minimă, 25-24. Gluma se îngroașă, iar banca gazdelor își intră în rol cum știe ea mai bine, chiar dacă nu prin cele mai sportive mijloace. Totuși rezultatele apar imediat pe tabelă, echipa din Târgu Mureș marcând din câteva faze discutabile. Așadar până în minutul 55, gazdele se detașează la 3 goluri și își securizează victoria, obținută în cele din urmă chiar la 5 lungimi. „Sunt 2 luni de la ultimul joc oficial și revenim la aceleași erori în faza de finalizare precum la începutul campionatului. Cu toate că Târgu Mureș are o echipă bună, cu fete care au prins selecții chiar la naționala de senioare, azi (sâmbătă – n. r.) mi-a lăsat impresia unui adversar abordabil. Avem mult de muncit, trebuie să devenim o echipă mai disciplinată, iar atunci vom elimina greșelile care apar în momente de presiune", a declarat, la finalul partidei, Doina Ardelean, antrenoarea CSU Oradea.

În ciuda acestui eșec, formația orădeană se menține pe locul al treilea cu 19 puncte după 6 victorii, o remiză și 4 înfrângeri. Lider, cu 29 de puncte din maximum 33, este echipa arădeană Crișul Chișineu-Criș. În runda viitoare, bihorencele vor evolua tot în deplasare, sâmbătă, 25 ianuarie, pe terenul Universității de Vest Timișoara, a 5-a clasată.

Celelalte rezultate ale etapei a 11-a: Marta Baia Mare – CSU Reșița 27-18 (14-7) și Crișul Chișineu-Criș - Universitatea de Vest Timișoara 39-24 (20-10)

CSU Oradea: Crina Pintea, Ioana Fulgescu – Cipriana Petric, Denisa Tudose, Andreea Preduca 3 goluri, Andreea David 2, Cristina Abodi 4, Ariane Zegrean 1, Ștefania Surducan, Maria Damian 3, Sabina Duțu 7, Cordeanu Anamaria, Mădălina Horj 1, Anamaria Hercuț 4, Denisa Gaga, Denisa Toma 4. Antrenori: Doina Ardelean și Cristian Ardelean.