După eşecul usturător (68-82) suferit pe teren propriu cu CSO Voluntari în runda precedentă, vicecampioana României la baschet masculin joacă mâine, de la ora 18.00, în deplasare, cu CSM Târgu Jiu într-o partidă contând pentru etapa a 17-a din Liga Naţională.

La prima vedere, orădenii par a avea o misiune uşoară pe terenul unei formaţii pe care, în turul campionatului, a învins-o la 19 puncte diferenţă (89-70) în Arena Antonio Alexe. Gorjenii mizează pe jucători cu experienţă aflați la apusul carierei, aşa cum sunt Porter Troupe sau Titus Nicoară, dar rezultatele nu sunt cele pe care le reuşea cândva defuncta Energia Rovinari, formaţie care a reprezentat zona cu mult succes în urmă cu mai mulţi ani.

Bihorenii au toate atuurile

În ultima partidă din campionat, CSM Târgu Jiu a pierdut 86-78 pe terenul echipei Steaua Bucureşti, evidenţiaţii acelui meci fiind Kevin Allen (19 puncte) şi Malik Morgan (18 puncte) din tabăra echipei pregătite de către Jordanco Davitkov. La capitolul constanţă, Kevin Allen, cu o medie de 15,1 puncte, este numărul 1 de la gorjeni, în timp ce la orădeni Garlon Green are acest statut cu media de 13,8 puncte pe meci în acest campionat. Deşi se apără bine, având o medie de 39,1 recuperări pe meci faţă de 37,5, CSM CSU, gorjenii sunt mai puţin eficienţi în ofensivă având o medie de 77,5 puncte marcate faţă de 80,8 cât are Oradea. Parcursul din ultimele 5 partide arată rău pentru gazdele jocului de mâine, acestea pierzând 4 din cele 5 jocuri disputate. În schimb, Oradea a suferit un singur eşec în acelaşi număr de partide, dar unul care poate fi relevant pentru starea de fapt în care se află echipa care a trecut prin boala Covid-19. În confruntarea tur dintre Oradea şi Târgu Jiu s-au evidenţiat Alexandre Gavrilovic, autorul a 24 de puncte pentru bihoreni, şi Stefan Glogovac, cel care a înscris 18 puncte pentru formaţia gorjeană. Cum era de aşteptat, roş-albaştrii au fost superiori la aproape toate capitolele în acea confruntare. Cele două echipe s-au înfruntat direct de 3 ori până acum, de fiecare dată victoria revenindu-le elevilor lui Cristian Achim. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat pe 10 decembrie 2020, CSM CSU impunându-se la 25 de puncte diferenţă (90-65). În campionat, orădenii ocupă locul al 6-lea cu 10 victorii şi 2 înfrângeri în timp ce echipa din Târgu Jiu este a 12-a clasată având un bilanţ de 5 succese şi 10 eşecuri. După cum se poate observa, poziţia ardelenilor în ierarhia Ligii Naţionale este una conjuncturală, aceştia având mai multe restanţe de disputat. Cu toate acestea, lupta pentru titlul naţional se anunţă extrem de dificilă U BT Cluj-Napoca şi, mai nou, CSO Voluntari, demonstrând că sunt formaţii foarte puternice. Aşadar, în ciuda eşecului din runda precendentă, Oradea nu poate pierde jocul de la Târgu Jiu, unde se poate pregăti pentru importanta confruntare europeană de săptămâna viitore, în deplasare, cu Benfica Lisabona, în faza a doua a FIBA Europe Cup.