Baschetbaliștii orădeni au fost conduși cu 5 puncte diferență (32-37) la jumătatea partidei în care au întâlnit, ieri, una dintre cele mai modeste echipe ale campionatului. Totuși, după pauză, realizând că gluma se putea îngroșa, bihorenii au forțat și s-au impus lejer în cele din urmă, la peste 20 de puncte diferență într-o restanță care a contat pentru etapa a 16-a.

Cu tânărul Vlad Marinău printre primii 5, CSM CSU n-a reușit deloc să-și impună jocul pe parcursul primelor 10 minute, fiecare echipă trecând pe rând la conducere. Cu mai multe ratări de la linia de pedeapsă, orădenii au terminat totuși în avantaj primul sfert, scor 14-13. Partea a doua a meciului a fost și mai slabă pentru elevii lui Cristian Achim, CSM Târgu Jiu aflându-se la timonă începând din minutul 13. Până la pauza mare, gorjenii și-au creat un avantaj de 5 puncte profitând de jocul modest al oaspeților. Pentru a înțelege cât mai exact modul în care au evoluat ardelenii este suficient să menționăm cele 12 schimbări la conducere din prima repriză într-un duel în care ultima campioană a avut în față ultima clasată.

De la -5 la +22

Reveniți de la cabine, roș-albaștrii au arătat mult mai bine decât în primele 20 de minute punctând la fiecare dintre primele 6 acțiuni ale reprizei secunde. Astfel CSM CSU a preluat conducerea (42-41) din minutul 23 și nu a mai cedat-o niciun moment până la final. Mai mult, în ciuda faptului că imprecizia de la libere a continuat, orădenii și-au mărit totuși în mod constant avantajul pe tabela de marcaj. Nu trebuie însă omis faptul că nici gazdele n-au mai avut același joc ofensiv din prima repriză având destule dificultăți în faza de atac. În acest context, campioana intra în sfertul decisiv cu un avantaj de 14 puncte (63-49). Finalul partidei a fost controlat de către bihoreni care s-au distanțat la peste 20 de puncte. Acest ecart i-a permis lui Cristian Achim să joace ultimele minute cu cei doi tineri baschetbaliști, proveniți din pepiniera proprie (Vlad Marinău și Enzo Vescan), în același timp pe teren.

Următoarele două etape, în propria arenă

Cu această victorie, Oradea a ajuns la 11-5 la general, bilanț care o plasează pe locul al 7-lea. De menționat faptul că bihorenii au cu 4 jocuri mai puțin disputate decât primele două clasate, U BT Cluj și CSO Voluntari. Următoarele două partide ale orădenilor din Liga Națională se vor desfășura chiar în propria arenă: duminică, 11 aprilie, de la ora 20.15 (Digi Sport), cu CSO Voluntari, și luni, de la ora 19.00 (Digi Sport), cu Athletic Constanța (locul 12).

CSM CSU Oradea: Holt 14 puncte (3x3p), V. Marinău, Broussard 2, Watson 14 (1x3p), Fometescu 1, Valeika 2, Vescan, Green 20 (3x3p), Nicolescu 5, Baciu 2, Zekovic 11 (2x3p), Markovic 14 (1x3p).

Antrenor: Cristian Achim.

CSM Târgu Jiu: Allen 21, McClain 12 (3x3p), Rogava 9, Spurgeon 3 (1x3p), Berca 6 (2x3p), Gheorghe, Berculescu 2, Nikolic 4, Andrejevic 6.

Antrenor: Alexandru Gliga.