Un sezon care nu a început prea bine s-a încheiat în mod fericit pentru CSM CSU Oradea. Echipa orădeană şi-a adăugat în palmares al doilea titlu naţional în ultimii trei ani, după o finală cu Steaua Bucureşti, câştigată cu 3-1, scor general cu care a mai învins în play-off pe BCMU Piteşti şi CSU Sibiu.

Orădenii au încheiat conturile cu steliştii, chiar în sala acestora, dar cu peste 50 de fani alături! Spre deosebire de precedentele partide din finală, orădenii au început jocul mai moale, permiţând gazdele să încheie sfertul inaugural cu un avantaj de două posesii (21-15). Diferenţa a crescut la zece „lungimi" în debutul sfertului doi (28-18), însă CSM CSU a reacţionat rapid şi nu numai că a egalat la 28, în minutul 15, dar a şi preluat conducerea cu cinci puncte avans. La jumătatea meciului, mai avea unul în faţă (40-41), dar ulterior diferenţa avea să crească din nou (44-50, 48-54). La fel ca în sfertul precedent, steliştii au redus ecartul la un punct (58-59), după care au preluat conducerea. Finalistele s-au succedat la conducere, la diferenţă minimă, până cu 5 minute înainte de final, când CSM CSU, cu Richard şi Zeno în zi fastă, s-a distanţat din nou (68-64). Gazdele n-au rezistat presiunii şi au aruncat imprecis, spre deosebire de orădeni care au înscris cu regularitate, majorându-şi avantajul chiar la 11 puncte! O uşoară relaxare a echipei orădene şi jocul obstrucţionist, cu faulturi repetate, al steliştilor din ultimul minut a făcut ca aceştia să se apropie. Fără a putea, însă, schimba deznodământul finalei, întrucât Richard sau Zeno au transformat cu regularitate aruncările libere de care au beneficiat. Succes mai clar decât a arătat scorul final 89-92 (21-16, 19-26, 18-18, 31-33), cu care CSM CSU a reeditat performanţa din 2016.

Bucurie imensă pentru componenţii şi oficialii echipei orădene, care după primirea trofeului şi a tricourilor de campioni au savurat succesul cu fanii lor, prezenţi în număr destul de mare în sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul", una improprie pentru o finală de campionat naţional. Printre susţinătorii campionilor s-a aflat chiar primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

La fel ca anul trecut, Steaua a încheiat Liga Naţională pe locul 2, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de U BT Cluj, considerată de mulţi favorita la titlu, în timp ce CSU Sibiu a terminat pe 4. 

CSM Steaua: Falker 13, Darwiche 3 (1×3), Runkauskas 10 (1×3), Marinov 14 (2×3), Zekovic 13 (3×3), Flowers 4, Negoițescu, Baciu 2, Fraseniuc 8, Taylor 22 (2×3).

Nu au jucat: Diculescu. B. Popa.

Antrenor: Jukka Mikael Toijala.

CSM CSU Oradea: Nicolescu 10 (1×3), Denison 16 (2×3), Kariniauskas 6, Valeika 2, Richard 26 (2×3), Mandache 9 (3×3), Lázár 2, Gajovic 3 (1×3), Zeno 18.

Nu au jucat: Gavrilă, T. Fometescu.

Antrenor: Cristian Achim.

Arbitri: Alexandru Olaru, Ciprian Stoica, Bukuresti László. Comisar FR Baschet: Viorel Constantinescu
Eliminări pentru 5 faulturi: Falker 37 / Valeika 37