Handbaliştii orădeni au debutat cu dreptul în noua ediţie de campionat reuşind să învingă 33-32 (16-15) pe propriul teren fosta prim-divizionară Szejke Odorhei. Golul decisiv a fost marcat cu 4 secunde înainte de final dintr-o lovitură de la 7 metri.

George Tăutu, antrenorul care a preluat CSM Oradea în această vară, a trăit cu mari emoţii finalul partidei din runda inaugurală a Seriei D din Divizia A. La capătul unei partide începute mai greu dar care a fost controlată destul de clar în repriza secundă, orădenii au fost aproape să rateze primul succes pe fondul unei lipse de concentrare care i-a compleşit pe final. Totuşi, extrema Bogdan Munteanu a reuşit să transforme lovitura de la 7 metri obţinută de gazde în ultimele secunde.

„Suferim la capitolul omogenitate”

Repriza inaugurală a fost începută slab de către orădeni care s-au văzut conduşi în permanenţă, la diferenţe minime, până spre terminarea celor 30 de minute. Roş-albaştrii au tranşat prima parte în ultimul minut reuşind să intre la cabine cu un avantaj de un gol (16-15). Mitanul secund a avut o cu totul altă desfăşurare, băieţii pregătiţi de George Tăutu desprinzându-se la 6 goluri (25-19 în minutul 42). Cu toate acestea, lipsa de concentrare dar şi de omogenitate (trei dintre componenţii echipei fiind transferaţi în ultimele zile) au făcut ca ecartul să fie anulat de către oaspeţi cu două minute înainte de final (31-31). Cu patru secunde înaintea ultimului fluier, gazdele au beneficiat de o lovitură de la 7 metri care a fost transformată de către Bogdan Muntean, autorul a 14 goluri în acest meci. Tentativa celor din Odorhei de a egala situaţia pe tabelă (solicitarea unui timp de odihnă pentru a beneficia de un ultim atac) a fost irosită, handbaliştii oaspeţi pierzând mingea. Aşadar succes la limită dar pe deplin meritat după cum s-a desfăşurat mai ales repriza secundă.  „A fost un adevărat derby, pentru că echipa din Odorhei a avut o prestație foarte bună. Noi suferim încă la capitolul omogenitate, în condițiile în care jucătorii nou-veniți nu au făcut decât câteva antrenamente cu echipa. Mă bucur pentru victorie, este bine că am câștigat meciul de debut”, a declarat la final, George Tăutu, antrenorul CSM Oradea.

CSM Oradea: Duma, Ene - Munteanu 14 goluri, Liberț 6, Munea 5, Crăciun 3, R. Radu 3, Cîrchea 2, Pomian, Mihăilescu, Ivancov, Zamfir, Szilágyi, Criste, Bondor.

Antrenor: George Tăutu.

Szejke Odorhei: Jobb, S. Orbán - Tăutean 8 goluri, Buguleț 4, Kopácz 4, Fekete 4, Szász 3, Komporály 3, Daninfeld 3, Konya 2, Lörinczi 1, Jere, Pál, L. Orbán, Lázár.

Antrenor: Kócs Levente.