Pentru al 6-lea sezon consecutiv, poloiștii de la CSM Oradea s-au clasat pe locul al doilea la încheierea Superligii Naționale. Deși păreau că au forța să revină după cele două înfrângeri suferite în Capitală, bihorenii au cedat complet în meciul al 4-lea, astfel că Steaua București a devenit din nou campioana României.

În meciul al treilea desfășurat în cursul serii de marți, în Bazinul Crișul, CSM Oradea a început extraordinar partida înscriind patrul goluri consecutive. Totuși, steliștii nu au fost cuprinși de panică, reușind treptat să revină în meci, astfel că la pauza mare tabela de marcaj indica o diferență de doar două goluri (6-4) în favoarea orădenilor. Sfertul al treilea a fost unul deosebit de echilibrat, fiecare dintre cele două echipe reușind să marcheze câte un gol. În aceste condiții, sfertul decisiv începea de la scorul de 7-5 în favoarea gazdelor, astfel că existau destule premise pentru a crede în prima victorie după 7 eșecuri consecutive suferite în actualul sezon. În ultimele 8 minute s-a mers „umăr la umăr” fiecare dintre cele două echipe reușind să marcheze alternativ. În cele din urmă, câștig de cauză au avut bihorenii care au izbutit să se impună cu 9-8 (4-1, 2-3, 1-1, 2-3). De remarcat evoluţia portarului echipei bihorene, Raul Gavriş, care a avut câteva intervenţii foarte bune, inclusiv la un penalty executat de Mudrazijk. Pentru CSM Oradea au marcat: Kiril Rustamov - 3 goluri, Alex Popoviciu - 2 goluri, Mateja Asanovic, Nichita Ilisie, Istvan Szabo şi Bogdan Remeş - câte 1 gol. De partea cealaltă, de la stelişti, Alex Gheorghe a reușit o dublă, iar Tudor Fulea, Levente Vancsik, Nino Mudrazijk, Nicolae Oanţă, Daniel Robu şi Francesco Iudean au înscris câte un gol.

 

Surclasați în meciul 4

Cu scorul de 2-1 la general și cu avantajul bazinului propriu, elevii lui Dorin Costrăș sperau să trimită finala în joc decisiv. N-a fost să fie așa, meciul 4 fiind câștigat fără drept de apel de către fosta și noua campioană. Steaua s-a impus cu 12-4 (3-1, 3-1, 4-1 și 2-1) într-un meci în care amfitrionii nu s-au ridicat niciun moment la prestația adversarilor. Cele patru goluri ale CSM au fost reuşite de către Nichita Ilisie, Kirill Rustamov, Silvian Colodrovschi şi Bogdan Remeş. În schimb, de la Steaua, principalul marcator a fost Tudor Fulea, cu trei goluri. Așadar, Steaua a reușit eventul, câștigând finala cu scorul general de 3-1 (sistemul „cel mai bun din cinci partide”) cucerind astfel cel de-al 6-lea titlu consecutiv de campioană națională. Anterior, CSM Oradea cucerise consecutiv 9 titluri de campioană a României. De menționat un aspect nedorit, acela că CSM Oradea nu a putut susține niciun joc în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, deși s-a anunțat oficial că interminabilele lucrări de renovare au fost finalizate. În aceste condiții, locurile din tribunele cochetului Bazin Crișul au fost total insuficiente, cel puțin la jocul al treilea disputat marți seara.

Rezultatele finalei:

Meciul 1 (Bucureşti): Steaua - CSM Oradea 10-8 (1-2, 2-3, 2-1, 1-0; 4-2)

Meciul 2 (Bucureşti): Steaua - CSM Oradea 11-9 (4-5, 2-2, 2-1, 3-1)

Meciul 3 (Oradea): CSM Oradea - Steaua 9-8 (4-1, 2-3, 1-1, 2-3)

Meciul 4 (Oradea): CSM Oradea - Steaua 4-12 (1-3, 1-3, 1-4, 1-2)

Lotul de jucători al echipei CSM Oradea din acest sezon: Şerban Abrudan, Mateja Asanovic, Horaţiu Ilisie, Nichita Ilisie, Istvan Szabo, Kirill Rustamov, Alex Popoviciu, Murat Shakenov, Silvian Colodrovschi, Ramiro Georgescu, Ferenc Czenk, Bogdan Remeş, Raul Gavriş, Cristian Dobre, Darian Luncan şi Lazar Brakocevic. Antrenori: Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu.