Cel mai drastic eșec suferit de către echipa orădeană de polo pe apă a venit tocmai în cel mai important meci, joc care avea să decidă noua campioană naţională. CSM Oradea a pierdut 8-15 (1-4, 4-5, 1-4, 2-2) meciul 3 al finalei astfel că Steaua a câștigat o nouă ediție a Superligii Naționale după un sec 3-0 la general.

După două jocuri nereușite făcute în Capitală acolo unde CSM Oradea a fost învinsă cu 11-8 și 11-9, iubitorii bihoreni ai acestui sport sperau că favoriții lor vor avea forța necesară să reechilibreze balanța în cele 2 partide pe care urma să le găzduiască. Din păcate însă elevii lui Ciprian Cîmpianu au făcut cel mai prost joc al lor din acest sezon competiţional, iar asta a însemnat din nou ratarea obiectivuluii, acela de a cuceri titlul naţional. Infuzia masivă de jucători aduşi tocmai de la Steaua nu a dat rezultate astfel că echipa militară a cucerit cel de-al 7-lea titlu naţional consecutiv şi al 19-lea din istorie.

Echipa gazdă a deschis scorul după care a urmat o serie incredibilă reuşită de formaţia oaspete care a înscris de 5 ori consecutiv (1-5). Sfertul al doilea a fost mai echilibrat dar tot cu bucureştenii având iniţiativa astfel că la jumătatea partidei tabela de marcaj indica 5-9. Tiberiu Negrean a marcat primul gol al reprizei secunde după care a venit o nouă „avalanşă” a Stelei care a înscris 4 goluri consecutive pentru un scor de necrezut, 6-13! Secvenţa finală nu a adus nimic pozitiv astfel că Oradea se „îneacă” în propriul bazin în faţa marii rivale.

Au pierdut titlul dar şi pe Marius Ţic

Nu doar că Oradea a pierdut din nou titlul de campioană naţională dar se va despărţi şi de Marius Ţic, cel mai bun portar al campionatului, care se va transfera tocmai la Steaua Bucureşti din sezonul viitor.

Premii individuale

La finalul partidei, pe lângă premierea celor două echipe, au fost acordate şi distincţii individuale: Vlad Georgescu (Steaua București) - cel mai tehnic jucător al campionatului și golgheterul sezonului, Marius Țic (CSM Oradea) - cel mai bun portar şi Bogdan Rath (Steaua Bucureşti) - cel mai bun antrenor al ediției.

CSM Oradea: Țic, Gavriș - Negrean 3 goluri, I. Szabó 2, M. Gheorghe 1, Luncan 1, Czenk 1, Asanovic, Dragomirescu, Colodrovschi, Vancsik, Remeș, Marinescu, Soponar. Antrenor: Ciprian Cîmpianu

Steaua Bucureşti: Drăgușin, Mihăluță - Vuskovic 3, Fulea 3, Vl. Georgescu 2, Iudean 2, Țepeluș 2, Neamțu 1, Klikovac 1, Dincă 1, Oanță, Moskov, Antipa, Goanță, Armean. Antrenor: Bogdan Rath