Vicecampioana României CSM Oradea a reuşit o calificare spectaculoasă în turul III preliminar al Ligii Campionilor la polo. Cu două victorii şi o înfrângere, echipa orădeană s-a clasat pe locul 2 în turneul pe care l-a organizat în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, calificant în faza următoare a competiţiei.

CSM a început turneul cu un eşec scontat, 4-16, în faţa vicecampioanei Italiei, AN Brescia, cea mai puternică echipă prezentă la Oradea, după care a surclasat Lokomotiv Tbilisi (25-6), iar în partida decisivă pentru accederea în turul următor a dispus cu 9-8 (1-2, 3-2, 1-0, 4-4) de CN Barcelona, locul 3 în campionatul Spaniei.

Ultimul joc a fost încrâncenat, cu 31 de eliminări, dintre care cinci definitive, cu răsturnări de situaţie şi cu suspans până la ultimul fluier. Orădenii au marcat primul gol al partidei prin Yusuke Inaba, însă spaniolii au reacționat, câștigând prima repriză cu scorul de 2-1. Barcelona s-a detaşat la 3-1, dar CSM-ul a replicat prin Vlad Georgescu și același Inaba, egalând scorul la trei. Spaniolii au trecut din nou în avantaj, dar echipa antrenată de Dorin Costrăş a egalat la 4 până la pauză.

Orădenii s-au apărat bine în sfertul trei, în care nu au primit gol şi au marcat o dată prin Inaba (5-4). Vlad Dragomirescu a majorat avantajul în debutul ultimei reprize (6-4), însă Barcelona nu a cedat (6-6). După o eliminare definitivă din tabăra oaspeților, Yusuke Inaba a transformat penalty-ul acordat cu șase minute înainte de final (7-6). Ibericii au egalat la 7, după care Dragomirescu a readus Oradea în avantaj (8-7), însă imediat Barcelona a restabilit egalitate (8-8), în penultimul minut. Cu 44 de secunde înainte de final, însă. Yusuke Inaba a izbutit golul calificării (9-8), în timpul rămas spaniolii nemaireuşind să înscrie.

Yusuke Inaba a înscris de cinci ori, iar Vlad Georgescu și Vlad Dragomirescu au marcate de câte două ori pentru CSM Oradea. Victor Flores Fernandes a fost cel mai prolific poloist al oaspeţilor, cu  șase goluri.

Lotul CSM Oradea: Gojko Pijetlovic, Vlad Georgescu, Yusuke Inaba, Nichita Ilisie, Vlad Dragomirescu, Roland Szabo, Alex Popoviciu, Viktor Kovats, Silvian Colodrovschi, Ramiro Georgescu, Ferenc Czenk, Bogdan Remeș și Raul Gavriș. Antrenori sunt Dorin Costrăș și Ciprian Câmpianu.

Turul al 3-lea preliminar din Liga Campionilor se va juca sub forma unei duble eliminatorii. CSM Oradea şi-a asigurat prezenţa în LEN Euro Cup, chiar dacă va pierde play-off-ul Ligii Campionilor.