Poloiștii orădeni au făcut o demonstrție de forță în fața unui adversar care, relativ recent, i-a pus destule probleme în Cupa României. Elevii lui Ciprian Cîmpianu s-au impus categoric, 20-12 (6-2,7-2,5-2, 2-6), în duelul cu Dinamo București contând pentru etapa a 5-a a returului Superligii Naționale.

Jocul dintre cele două echipe ar fi trebuit să se desfășoare în Capitală dar la solicitarea bucureștenilor acesta a avut loc la Bazinul Ioan Alexandrescu, asta în contextul în care ieri dinamoviștii au evoluat la Bazinul Crișul și împotriva celor de la CSU Oradea. Dacă în faza grupelor din Cupa României, CSM Oradea a reușit să egaleze Dinamo doar în penultima secundă a meciului, de această dată bihorenii au demonstrat că sunt extrem de puternici în propriul bazin. Vicecampioana României și-a surclasat adversara și doar modificările efectuate de Ciprian Cîmpianu în ultimul sfert au făcut ca diferența de scor să nu fie mult mai mare. Ardelenii au marcat cel puțin 5 goluri în fiecare din primele trei sferturi, iar rezultatul indicat de tabela de marcaj la intrarea în secvența decisivă era de 18-6 în favoarea ardelenilor și nimic dramatic nu se mai putea întâmpla. În acest context, antrenorii Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor au decis că e oportun să introducă în bazin și tinerii jucători din lot astfel că Dinamo a reușit să reducă din diferență până la final.

Următorul joc al orădenilor se va disputa miercuri, de la ora 17.00, tot la Bazinul Ioan Alexandrescu acolo unde se vor duela cu grecii de la Panionios în manșa retur a sferturilor de finală ale LEN EuroCup. Bihorenii au de recuperat un deficit de 5 goluri înregistrat după manșa tur.

Au marcat pentru CSM Oradea: S. Colodrovschi 3 goluri, F. Czenk 3, M. Asanovic 2, N. Ilisie 2, I. Szabo 2, V. Dragomirescu 2, T. Negrean, M. Gheorghe, D. Luncan, B. Remeș, L. Vancsik și I. Soponar.