Echipa de handbal masculin CSM Oradea a debutat cu o victorie clară în ediţia 2021-2022 a Diviziei A la Formația antrenată de George Tăutu a dispus de CSU Politehnica Timișoara, într-o partidă disputată în devans, contând pentru prima etapă a Seriei C din Divizia A, cu 31-23.

Primele minute au fost favorabile oaspeţilor, care au marcat primele două goluri, însă CSM-ul a reacționat repede şi a preluat în minutul 6, prin Paul Oargă. Dacă după zece minute, gazdele conduceau cu  6-4, pe măsura trecerii timpului diferenţa a crescut semnificativ, ajungând ca la pauză să fie de 15 goluri (21-6), după un scor parţial de 9-0 pe finalul reprizei!

În partea secundă, antrenorul George Tăutu a mizat şi pe jucătorii mai tineri, iar adversarul a profitat, reducând proporţiile înfrângerii. Timişorenii au înscris de nouă ori în primele 13 minute de joc, însă diferenţa a fost una liniştitoare până la finalul partidei (31-23). „Mă bucur că am jucat după aproape 2 ani alături de publicul orădean, ne-au lipsit mult meciurile de acasă, unde ne bucurăm împreună de handbal. În același timp, pot spune că sunt încântat de prima victorie, dar faptul că în a doua repriză am rulat și jucătorii tineri, a avut ca efect o scădere a randamentului, ceea ce s-a și observat pe tabelă. Dacă în prima repriză am reușit să bifăm obiectivele tehnico-tactice, în cea de-a doua s-a văzut lipsa de experiență a unor jucători tineri, fapt care a dat șansa adversarului să reducă din diferența acumulată de noi în prima repriză. Mă bucur că am avut aceasta experiență, cu siguranță vom analiza greșelile făcute și bineînțeles vom încerca să le eliminăm din jocul nostru", a afirmat antrenorul George Tăutu.

La primul meci de handbal organizat cu public la Arena Antonio Alexe de la declanșarea pandemiei Covid-19 au asistat aproximativ 200 de spectatori.

Următorul joc oficial al orădenilor este programat în 25 septembrie, în deplasare, cu SCM Politehnica Timișoara, satelitul echipei prim divizionare. Următorul meci pe teren propriu va avea loc pe 2 octombrie, în compania celor de la CSM Reșița.

CSM Oradea: Turturică, Ene, Duma - Munteanu 6 goluri, Oargă 5, Mateaș 5, Szabo 4, Radu 4, Mledenciu 2, Sfârlea 2, Szasz  2, Huțanu 1, Mlinarcsik, Bora, Băban, Farcaș.

Antrenor: George Tăutu.

Timișoara: Farkas, Fercea - Măceșanu 7, Racoceanu 4, Ursu 3, Spatariuc 2, Melintescu 2, Badea 2, Suculiuc 1, Delcea 1, Ghilencea 1, Boanchiș, Vuia, Jurcă.

Antrenor: Emil Stolojan.

Arbitri: Dan Pavel / Radu Pentea.