Greu de explicat de ce după o repriză excelentă handbaliștii orădeni au căzut total în partea secundă a debrby-ului Seriei A din Divizia A disputat în etapa inaugurală. La finele unui meci care a avut loc în Arena Antonio Alexe, CSM Odorhei s-a impus 34-25 după ce la pauză scorul era egal, 15-15.

Cel mai dificil adversar pentru handbaliștii orădeni a venit să joace la Arena Antonio Alexe chiar în prima etapă. Cu toate acestea, după aspectul primei reprize, am tras concluzia că bihorenii nu sunt cu nimic mai prejos decât valorosul lor oponent. Din păcate însă ceva s-a rupt la pauză iar acea echipă roș-albastră care a fost evident superioară pe finalul primei reprize parcă nu a mai revenit de la cabine. Evident că ne referim aici la evoluția diametral opusă și nu la jucătorii care practic nu au mai contat în partea secundă deși au fost aceiași.

Joc excelent în prima repriză

Jocul a început într-o notă de echilibru, iar tabela de marcaj indica 2-2 în minutul 5. Apoi oaspeții au preluat conducerea dar nu s-au distanțat niciun moment la mai mult de două goluri diferență (7-9 în minutul 13, 8-10 în minutul 15 și 9-11 în minutul 20). Au urmat 10 minute în care roș-albaștrii au evoluat excelent iar asta s-a văzut pe tabela de marcaj. CSM Oradea a egalat la 11 în minutul 23 și a preluat conducerea un minut mai târziu după 4 goluri consecutive. În minutul 27 gazdele s-au distanțat la două goluri diferență, scor 14-12 și acesta putea fi ecartul dintre cele două echipe și la pauză dacă Szasz Csongor, în ultimele secunde, alegea să paseze pe extremă la un coechipier în locul unei aruncări slabe reținută de portar care și-a repus echipa pe contraatac iar astfel Odorhei a egalat la 15, pe sirenă.

De nerecunoscut după pauză

Repriza secundă e de nepovestit. Deși au început bine, cu gol marcat care i-a adus din nou în avantaj, orădenii au clacat total în continuare. Până în minutul 37 nu au mai înscris niciun gol iar oaspeții au întors rezultatul și s-au dus la 5 goluri diferență, scor 16-21. Apoi, treptat, vizitatorii s-au dus la 7 goluri (19-26 min 46, 22-29 min 53), apoi la 8 goluri (24-32 min 57), iar în final s-a ajuns la 9 goluri diferență, scor 25-34, rezultat care nu reflectă absolut deloc prestația excelentă a bihorenilor de pe parcursul primei reprize.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca tot pe teren propriu, cu Unirea Sânnicolau Mare, într-un meci care se va disputa vineri, 22 septembrie, de la ora 19.00, la Arena Antonio Alexe.

CSM Oradea: Turturică, Duma - Boșca 6 goluri, Turcu 5 (3 din 7 m), Milu 4 (1 din 7 m), Al. Popa 2, Kirsch 2, Breban 2 (1 din 7 m), Aungurenci 2 (1 din 7 m), Cs. Szász 1, Al. Farcaș 1, Băban, Bogdan, R. Radu, Mlinarcsik, Sfârlea. Antrenor: Cosmin Liberț. Secund: Dan Pițigoi

CSM Odorheiu Secuiesc: Jobb, Varró, Bogos - Putnoki 7 (4 din 7 m), E. Szász 6, Katona 4, Oarga 4, Couveiro 3, Fedila 3, Komporaly 2, Csibi 2, Menyhart 1, Varró 1, Mátyás.