Echipa orădeană de handbal masculin care activează la nivelul celui de-al doilea eșalon al țării a fost învinsă clar într-un duel al formațiilor suferinde. Partida, care a contat pentru optimile de finală ale Cupei României, s-a încheiat cu victoria moldovenilor, scor 40-31, aceștia aflându-se în avantaj și la pauză, scor 20-12.

Calculele hârtiei o dădeau favorită pe CSM Focșani, o prim-divizionară, dar forma sportivă modestă în care se află echipa moldavă oferea speranțe bihorenilor. Din păcate însă aceștia nu și-au depășit condiția suferind o înfrângere clară, asta și cu un ușor aport al brigăzii de arbitri care și-au făcut meciul facil defavorizând gazdele în primele minute ale meciului. Acest umăr pus de arbitri la efortul oaspeților a avurt rolul de a irita echipa orădeană care, ulterior, nu a reușit să își găsească ritmul necesar pentru a întoarce rezultatul. CSM Focșani conducea pe CSM Oradea la 8 goluri diferență, scor 11-3, în minutul 14, iar la un asemenea rezultat într-un meci cu o prim-divizionară este practic imposibil să revii. Până la urmă aceasta avea să fie diferența de scor înregistrată și la pauză, scor 20-12 în favoarea moldovenilor.

Diferența maximă a fost de 12 goluri

Principalele momente ale părții secunde s-au consemnat în minutele 41 și 54. CSM Foșani s-a aflat la cel mai mare avantaj, scor 18-30, în minutul 41. În continuare, pe fondul relaxării echipei adverse, orădenii pregătiți de către Cosmin Liberț s-au apropiat la un minim de 7 goluri, scor 27-34, în minutul 54. Cu toate acestea, rezultatul final al partidei a fost 40-31 în favoarea echipei din Liga Națională care astfel și-a asigurat participarea în sferturile de finală ale competiției. De la moldoveni s-a evidențiat pivotul Bogdan Rață, autorul a 9 goluri, un handbalist care merită să fie în atenția selecționerului echipei naționale după opinia specialiștilor din acest sport.

Pentru roș-albaștri urmează o partidă susținută în deplasare, în playoff-ul de promovare, împotriva echipei CSM Alexandria, a 3-a clasată. CSM Oradea ocupă locul al 4-lea cu 2 puncte mai puțin decât viitoarea sa adversară. Jocul se va disputa sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 17.00.

CSM Oradea: Turturică, Duma 1 gol - Boșca 8, Turcu 5, Aungurenci 5, Kirsch 4, Popa 3, Farcaș 2, Băban 1, Radu 1, Breban 1, Calman, Bogdan, Mlinarcsik, Chișvasi. Antrenor: Cosmin Liberț.

CSM Focșani: Bucătaru, Marocico - Rață 9, Simsar 8, Eros 6, Toboșaru 4, Miroiu 3, Roșu 3, Lazoreac 3, Marijanac 2, Mocanu 1, Pavlov 1, Popovici. Antrenor: Dalibor Cutura.