Diferenţa evidentă de valoare şi-a spus cuvântul. CSM Bacău, cu toate că se află în subsolul Ligii Naţionale, are o echipă net superioară din punct de vadere valoric faţă de cea pregătită de George Tăutu, liderul Seriei D din Divizia A. La capătul unei partide contând pentru turul I al Cupei României, CSM Oradea a pierdut 22-35 (10-18) duelul cu CSM Bacău, a 12-a clasată din primul eşalon.

După patru victorii consecutive în campionat a sosit şi acel moment al primei înfrângeri pentru orădeni. Încă o dată s-a demonstrat, la fel ca în orice alt sport, că diferenţa valorică dintre eşaloane este uriaşă. CSM Oradea a fost surclasată de o tânără formaţie băcăuană care, chiar dacă se află acum în subsolul Ligii Naţionale, are clar o capacitate importantă de progres. Mai mult, echipa oaspete a avut parte de meciuri cu echipe puternice în debutul de campionat, astfel că pe viitor este de aşteptat să îşi îndrepte situaţia din clasament în Liga Zimbrilor.

Talia, un avantaj evident al băcăuanilor

Încă din start oaspeţii au impus ritmul, conducând cu 4-1. Gazdele s-au apropiat la 2 goluri (4-6), dar imediat băcăuanii au apăsat din nou pedala de acceleraţie şi s-au distanţat la 6 (7-13) în minutul 22. Până la pauză ecartul s-a mărit la 8 goluri (10-18), astfel că repriza secundă nu mai avea practic miză, cele două formaţii încercând să-i încânte pe spectatorii prezenţi în tribune. Băcăuanii s-au distanţat la 10 goluri (12-22) în minutul 36, dar diferenţa a fost micşorată la 7 (16-23) în următoarele 4 minute. Cu o talie net superioară, CSM Bacău a mai înscris 12 goluri până la final într-un joc pe care l-au avut la discreţie.  „Diferența a fost destul de mare și s-a văzut asta din primele minute. Au avut o apărare foarte bună, o apărare cu o talie foarte mare. Nouă ne-a fost foarte greu, pentru că noi în atac nu avem o echipă cu o talie care să ne permită să depășim talia pe care au avut-o ei în apărare. A fost greu, am întâlnit o echipă puternică, foarte bine organizată”, a declarat la final George Tăutu, antrenorul CSM Oradea.

Următorul meci oficial al bihorenilor se va disputa în deplasare luni, 22 octombrie, de la ora 17.00, în compania echipei HC Sibiu, ultima clasată. Partida va conta pentru etapa a 5-a din Seria D a Diviziei A.

CSM Oradea: Robert Ene, Daniel Marchiș și George Duma (portari) - Cosmin Liberț 8 goluri, Devid Munea 7, Răzvan Radu 2, Bogdan Munteanu 2, Cătălin Crăciun 1, Vlad Bondor 1,  Petru Pomian 1, Adrian Mihăilescu, Bogdan Cîrchea, Codrin Zamfir, Eduard Szilagyi, Alexandru Sabău și Lucian Criste.

Antrenor: George Tăutu.